DRM lijkt oorzaak van haperingen in pc-versie Resident Evil Village

DRM lijkt oorzaak van haperingen in pc-versie Resident Evil Village

De slechte prestaties van Resident Evil Village op pc lijken door de beveiligingssoftware in de game te komen.

DRM, oftewel Digital Rights Management, wordt in diverse games geïmplementeerd om er voor te zorgen dat het moeilijk is een game te kraken en zo illegale kopieën te verspreiden. Ondanks dat is Resident Evil Village toch illegaal verkrijgbaar. Spelers zijn er nu achter gekomen dat deze versie van de game beter draait dan de officiële versie.

De pc-versie van Village bevat namelijk diverse beeldhaperingen, met name wanneer een vijand gedood wordt. Spelers zijn er achter gekomen dat alle haperingen uit de illegale versie van Village zijn verdwenen, waardoor men de conclusie trekt dat het aan de DRM-technologie in het spel ligt - in dit geval DRM V3 en Denuvo 11.

DSO Gaming nam de proef op de som en plaatste een twee uur durende gameplaysessie van de illegale versie online. De publicatie bevestigt dat er op geen moment een hapering in beeld te zien is. "Zelfs in de catacomben van Lady Dimitrescu's kasteel, een locatie die bekend staat om zijn haperingen wanneer er vijanden worden gedood, was er niets te zien."

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik koop altijd al m'n games legaal en betaal er dus gewoon voor. Als nu blijkt dat die hele DRM troep je game dermate gaat vertragen en laat hakkelen is de lol er snel vanaf. Dan gaat men om gegronde reden weer massaal teruggrijpen naar illegaal downloaden. Zelf schuld dan dus.

0

@The_Scratcher en dan komt er dus weer meer DRM.... De schuld van het hele DRM zijn nog altijd de downloaders zelf. Zonder deze dieven (want voor de wet is het stelen) zou er geen, of in ieder geval minder, DRM zijn. Helaas zijn de spelers die legaal spellen kopen hier de dupe van :(

0
test

@-it- Vroegah had je ook geen DRM. Zaten er andere beveiligingen op. Die werkten ook niet, was zo gekraakt. Het heeft toch geen zin. Diegene die het illegaal willen doen dat toch, linksom of rechtsom. Laat het gewoon achterwege en neem een voorbeeld aan CDPR. Hadden ook geen DRM troep op The Witcher 3. En kijk eens wat dat voor een succes is geworden....

0
test

Wel een puntje, de plekken die nu niet hapeten missen wel animaties, dus het is heel goed mogelijk dat de hapering komt door het moeten bijladen van de animatie, wat nu dus niet meer gebeurd.

0

Aanbevolen voor jou