Dr. Mario World meer dan 5 miljoen keer gedownload in eerste week

Dr. Mario World meer dan 5 miljoen keer gedownload in eerste week

Dr. Mario World is in de eerste week na lancering meer dan vijf miljoen keer gedownload op Android- en iOS-apparaten. De microtransacties in het puzzelspel van Nintendo brachten bovendien al 500.000 dollar op.

Twee weken geleden werd Dr. Mario World een dag eerder dan gepland uitgebracht voor Android en iOS. De gameplay in het mobiele puzzelspel van Nintendo ontving gemengde reacties van fans, maar uit data van marktonderzoeksbureau Sensor Tower blijkt nu dat het spel in de eerste week na lancering wereldwijd meer dan vijf miljoen keer was gedownload.

Met vijf miljoen downloads in de eerste week staat Dr. Mario World op de vierde plek van meest gedownloade Nintendo-games voor mobiel. Animal Crossing: Pocket Camp had de meest succesvolle lancering met maar liefst 14,8 miljoen downloads in de eerste week, terwijl Super Mario Run en Fire Emblem Heroes volgen met respectievelijk 8,5 en 8,4 miljoen downloads. Hierbij moet wel worden vermeld dat Super Mario Run eerst alleen op iOS werd uitgebracht en dat Fire Emblem Heroes op lancering in 13 minder markten beschikbaar was.

De microtransacties in Dr. Mario World, welke gebruikt kunnen worden om de wachttijd in het spel te omzeilen, personages sneller vrij te spelen of om items aan te schaffen, hebben tot nu toe ongeveer 500.000 dollar opgeleverd. Dit is volgens Sensor Tower geen slecht resultaat, vergeleken met de huidige top 25 puzzelgames voor mobiel. Zo waren de opbrengsten van de nieuwste titel in de populaire Candy Crush-franchise in de eerste week 'slechts' 170.000 dollar hoger dan die van Dr. Mario World.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Weten ze ook hoeveel uninstalls? Heb het even gespeeld maar toen de tutorial voorbij was was ook het spel voor mij voorbij

0

Aanbevolen voor jou