Door fans gemaakte pc-versie Zelda: Ocarina of Time nu beschikbaar

Door fans gemaakte pc-versie Zelda: Ocarina of Time nu beschikbaar

De door fans gemaakte pc-versie van Nintendo 64-game The Legend of Zelda: Ocarina of Time is nu beschikbaar.

De pc-versie is ontwikkeld door een groep genaamd Harbour Masters. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van een code gemaakt door een team genaamd Zelda Reverse Engineering Team en worden daar bovenop diverse verbeteringen toegevoegd.

De pc-versie van Ocarina of Time ondersteunt verschillende resoluties en widescreen. De game kan zowel met toetsenbord en muis als met controller worden gespeeld. Ook is modding beschikbaar. In de toekomst moet ook 60 frames per seconde worden toegevoegd. In een nieuwe video toont het team wat spelers in de toekomst kunnen verwachten.

Om de port te kunnen downloaden via de Discord-server, moeten gamers in het bezit zijn van een "legale ROM" van de game. Dit omdat de assets die gebruikt worden logischerwijs gebaseerd zijn op assets van Nintendo. Omdat er van reversed engineering sprake is, worden echter geen directe assets gebruikt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Cease en desist incoming in 3.... 2.... 1.... Effe zonder grappen, alle lof voor het team. Nu kan het echte modden beginnen.

0

@RoyVG Ik weet niet of Nintendo hier iets aan kan doen, ze hebben immers wijselijk niet de assets gebundeld. Ze zullen het zeker wel proberen natuurlijk, Ocarina is nog gewoon een product wat ze verkopen. De naam zal problematisch zijn, dat is een trademark.

0
test

@gimbal2 meestal staat er in licentievoorwaarden van software toch wel dat reverse engineering niet toegestaan is zonder toestemming van de auteur?

0

@gimbal2 Het heeft ze niet tegen gehouden om de Mario 64 reverse engineering project neer te halen, in ieder geval degene die er origineel mee aan de slag gingen. Als de source code online komt dan gaan de amateurs er toch mee aan de slag. Dit verdwijnt niet van het internet.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou