Doek valt officieel voor Titus, volgt Interplay? | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De Franse uitgever Titus is, na een half jaar onder observatie te hebben gestaan, door de Franse rechtbank officieel failliet verklaard. Onder Titus valt onder andere Avalon, het bedrijf dat ooit ontstaan is uit de as van Virgin Interactive, dat alweer tijden geleden een dominante speler in de gamesindustrie was.

Ook is Titus voor 62,25% aandeelhouder in de Amerikaanse uitgever Interplay. Net als Titus heeft dat bedrijf al een tijd lang moeite het hoofd boven water te houden en de kans is groot dat het met de ondergang van Titus, ook automatisch failliet verklaard zal worden.

Interplay was ooit nog dé grootste uitgever van PC games, maar daarvan is zo goed als niets overgebleven. Onlangs vertoonde het bedrijf nog een stuiptrekking door te tekenen voor de MMORTS Ballerium, maar of die deal nog zijn uitwerking zal vinden is erg twijfelachtig. De ontwikkelaar van Ballerium, Majorem, wacht momenteel nog op een officieel bericht. Toch onderstreept men dat het failliet gaan van Interplay geen verdere uitwerking zal hebben op de 'veiligheid' van Ballerium.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou