Documentaire over GoldenEye 007 in de maak

Documentaire over GoldenEye 007 in de maak

Op 27 juni komt een documentaire uit over de shooter GoldenEye 007, genaamd GoldenEra.

De documentaire, die ongeveer even lang wordt als een speelfilm, toont hoe "een jong en onervaren team binnen de Britse ontwikkelaar Rare de James Bond-licentie verkreeg en een game maakte die op release het medium voorgoed veranderde".

Gedurende de documentaire komen niet alleen mensen die aan het spel hebben gewerkt aan het woord, maar ook diverse journalisten die over de game hebben geschreven op release, alsmede fans van het spel.

Meer informatie is op de officiële website te lezen. De documentaire komt in het Verenigd Koninkrijk uit via Altitude.Film - het is nog niet bekend hoe mensen in Nederland de documentaire kunnen bekijken, maar mogelijk verschijnt het uiteindelijk op YouTube. Hieronder is een in 2020 verschenen trailer van de documentaire te zien.

GoldenEye 007 wordt gezien als een van de beste consoleshooters ooit en verscheen oorspronkelijk op de Nintendo 64. Vanwege verschillende licentiehouders is de game nooit opnieuw op een ander platform uitgegeven. Voorheen zouden Microsoft en Rare hebben geprobeerd de game naar Xbox te brengen, maar Nintendo zou dat toen tegen hebben gehouden. Er gaan echter al geruime tijd geruchten dat er een heruitgave in de maak is - online zijn er Achievements verschenen voor het spel.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat zou een perfect moment zijn om de remake op xbox te lanceren mocht die daadwerkelijk bestaan!

0
test

@Riyakuya gerucht us dat ie op nintendo direcr word aangekondigd.

0
test

@hulstpower dat zou dus multiplatform betekenen? Mij ook prima, ik heb ook een Switch haha. Mocht hij ook op xbox verschijnen, dan zal ik die versie wel prefereren.

0
test

@Riyakuya Die bestaat toch ook? Alleen was die nooit uitgebracht of zoiets?

0
test

@Draven een niet officiele build volgens mij. Maar laatst leakte ook al een achievementslijst van de game op xbox. Dus fingers crossed.

0
test

Heeft wel slecht de tijd doorstaan deze game, was echt geweldig in die tijd maar nu niet meer.

0

Aanbevolen voor jou