Dit zijn de beste shooters van het moment

Dit zijn de beste shooters van het moment

De first-person shooter (fps) is nog steeds een van de populairste genres en door het grote aanbod is het lastig te beoordelen welke game nou de moeite waard is. Daarom zetten we in dit artikel de beste shooters van dit moment op een rij.

Call of Duty: Black Ops 4 – PlayStation 4, Xbox One en pc

Het lag de laatste jaren wellicht iets minder voor de hand dat Call of Duty een plekje kreeg tussen de beste shooters, maar Black Ops 4 is écht goed. De game innoveert op meerdere fronten, waaronder de razend populaire multiplayermodus. Gevechten duren langer, spelers hebben gezondheidsbalken en je moet zelfs handmatig healen. In combinatie met de handige vaardigheden van de verschillende Specialists is een potje Black Ops 4 strategischer dan ooit. Ook nieuw is Blackout, Treyarchs versie van battle royale.

Hoewel het aantal updates sinds de release wat tegenvalt, blijft de mix van bekende maps, wapens en personages uit de Black Ops-serie een uitstekende basis voor spannende momenten. Tot slot biedt de game een verscheidenheid aan maps, een gloednieuw verhaal en talloze aanpassingsmogelijkheden voor de Zombies-modus.

Lees hier de recensie van Call of Duty: Black Ops 4.

Call of Duty: Black Ops 4

Battlefield 5 – PlayStation 4, Xbox One en pc

Het was te verwachten dat Battlefield vroeg of laat zou terugkeren naar het strijdtoneel van de Tweede Wereldoorlog. Battlefield 5 neemt bekende en onbekende historische scenario’s en maakt er zoals je gewend bent grootschalige oorlogsschouwspellen van. Denk aan de slag bij Rotterdam, de invasie van Noorwegen en zelfs conflicten in Senegal. Onder de noemer Tides of War worden dit soorten locaties toegevoegd aan de multiplayermodus, waardoor Battlefield 5 beetje bij beetje wordt uitgebreid.

Op het gebied van gameplay is er weinig aangepast sinds Battlefield 1, al stuurt de game iets meer aan op samenwerking. De ingrijpendste veranderingen zijn het Attrition-systeem, dat spelers beloont met broodnodige munitie en health, en de mogelijkheid om je teammaten tot leven te wekken. Verwacht verder geen wereldschokkende veranderingen in Battlefield 5, maar gewoon een intense shooter op ongeëvenaarde schaal.

Lees hier de recensie van Battlefield 5.

Battlefield 5

Apex Legends – PlayStation 4, Xbox One en pc

Apex Legends kwam als een verrassing en veroverde in recordtijd de hele wereld. Niet onterecht, want Apex Legends biedt een van de beste en innovatiefste battle-royale-ervaringen van dit moment. Met name de Overwatch-achtige helden en hun vaardigheden waaruit je als speler kan kiezen, maakt de game drastisch anders dan Fortnite en PUBG. Je kunt gebruikmaken van schilden, grijphaken, portalen, rookbommen en andere handigheidjes die in de juiste handen de overwinning kunnen betekenen.

Daarnaast introduceert Apex een fijn ping-systeem – waarmee je teamgenoten wijst op vijanden, wapens, ammo en meer –, opties om gezamenlijk op dezelfde plek landen eenvoudig te maken en een goed inventory-systeem. Dit soort verbeteringen komen bovenop de bizar lekker vloeiende gameplay, waardoor Apex Legends zich tot de beste shooters van dit moment mag rekenen.

Apex

Overwatch – PlayStation 4, Xbox One en pc

Blizzards hero-shooter is alweer een tijdje uit en bewijst dat het subgenre meer dan slechts een hype was. Overwatch is nog steeds relevant en weet constant te innoveren met nieuwe maps, modi en personages die de metagame veranderen. De uiteenlopende vaardigheden van verschillende personages combineren en samenwerken als een geoliede machine zijn de sleutels tot succes – toch blijft de game supertoegankelijk. Bekijk maar eens een spannende pot in de Overwatch League en je begrijpt hoe deze game het schoolvoorbeeld is van easy to learn, hard to master.

Met alle evenementen en updates lijkt Overwatch het eeuwige leven te hebben, ook op dit lijstje met beste shooters.

Lees hier de recensie van Overwatch.

Overwatch

Rainbow Six Siege – PlayStation 4, Xbox One en pc

Ubisoft heeft Rainbow Six: Siege sinds de lancering in 2016 uitstekend ondersteund, en zo is de game uitgegroeid tot een van de beste shooters van dit moment. In Siege draait het niet om killstreaks of no-scopes, maar strategische gevechten tussen twee viertallen op compacte maps. Elk gat in de muur is een kans óf een gevaar, en de gelaagdheid van de omgevingen maakt het bestuderen van maps ontzettend belangrijk.

Rainbow Six: Siege is daarom even inkomen voor de meeste spelers en het is een flinke klus om zonder de jaarlijkse season passes alle 46 Operators vrij te spelen, maar eenmaal in de flow van de game is het een strategische shooter zoals je ze niet vaak ziet.

Lees hier de recensie van Rainbow Six: Siege.

rainbow six siege

Wolfenstein 2: The New Colossus – PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

Ontwikkelaar MachineGames bewees in 2017 Met Wolfenstein 2: The New Colossus dat singleplayer-shooters nog lang geen verleden tijd zijn. In dit vervolg op de zoveelste reboot van de franchise brengt lomperik B.J. Blazkovicz een groep maffe strijders bij elkaar om Amerika te bevrijden van nazi-Duitsland. Dit gaat (uiteraard) gepaard met grof geweld en brengt de groep in situaties die elkaar in toenemende mate overtreffen qua absurdisme. The New Colossus bevat een bij vlagen hilarisch verhaal, aangevuld met gameplay die fier overeind blijft dankzij de behoorlijk pittige confrontaties en een breed arsenaal aan futuristische wapens om vijanden spectaculair mee kapot te knallen.

Lees hier de recensie van Wolfenstein 2: The New Colossus.

Wolfenstein 2

Counter-Strike: Global Offensive – Pc, PlayStation 3, Xbox 360

Counter-Strike: Global Offensive verscheen in 2012 (!) en dat merk je aan het uiterlijk, dat zijn rimpels begint te tonen. Voor buitenstaanders is het daarom misschien lastig te begrijpen waarom Global Offensive niet uit de Twitch-ranglijsten te slaan is.

Met name de retestrakke gameplay, iconische maps en de uitgebreide e-sportsmogelijkheden zijn reden voor de community om keer op keer terug te keren. De gameplay van Counter-Strike draait puur om wie het snelst kan richten en schieten. Niet met een bak perks of gadgets, maar gewoon een richtkruis of een sniper-vizier. In de loop der jaren heeft de game een hoop updates gekregen, waaronder een controversieel microtransactiesysteem (niet beschikbaar in Nederland), gebruiksvriendelijkere menu’s en evenementen met nieuwe wapens en skins.

Counter-Strike

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Mis toch wel PUBG in dit lijstje....

0
test

Er zijn idd zeer veel shooters, vooral MP georiënteerd, op het moment. Ondanks dat zit ik nog steeds op mijn honger omdat ze me allemaal net niet aanspreken: Black Ops 4: Ik haat CoD qua gameplay stijl en het feit dat Black Ops nu ook een BR-game is helpt daar niet bij. Apex Legends: Zonder meer een goede game en wat mij betreft de beste BR-game op het moment. Hell, ik heb een pesthekel aan BR en zelfs ik heb Apex een week gespeeld. Maar uiteindelijk is het een BR-game en kon het me ook niet langer boeien dan een week. Battlefield 5: Was heel erg enthousiast over deze game toen ie werd aangekondigd (ik ben al een BF fan vanaf het eerste uur dat de BF1942 demo het internet opkwam) maar de reveal trailer maakte mij al heel erg snel duidelijk dat DICE/EA ook deze game zouden verknallen net als ze dat hebben gedaan met BF: Hardline en BF 1. En dat is precies wat er gebeurd is: Te weinig content en diverse onnodige veranderingen aan de gameplay die het allemaal te CoD-like en casual maken. Overwatch: Voelt als een FPS moba met die timed skills waardoor het minder als een shooter en meer als een FPS RTS aanvoelt. Plus de levels en de teams zijn te kleinschalig qua opzet, da's opnieuw niet mijn ding. Rainbow 6 Siege: De game gekocht tijdens de kerst Steam-sale en een tijdje gespeeld. De gunplay voelt heel vreemd aan, schoten lijken soms niet te connecten wat me na verloop van tijd ging tegen staan. Verder is er, door de gekozen wijze waarop je met sessies connect en het systeem van ronden, om de haverklap een team dat opeens nog maar 3 man over heeft terwijl de tegenpartij nog 5 spelers heeft waardoor je vrijwel meteen een verloren ronde speelt. Counter Strike: Ik heb in mijn tijd heel veel CS1.6 en CS:Source gespeeld maar CS:GO maakte me pijnlijk duidelijk dat het spel toch echt niet zo geweldig verouderd is. CS is stil blijven staan terwijl de wereld veranderd is en daardoor kon de game me niet meer dan een middagje boeien ook al is het gratis. Wolfenstein: The New Colossus gekocht toen ie in de aanbieding was voor 25 Euro en was er behoorlijk teleurgesteld in. De voorganger, The New Order, was geweldig met een goede pacing, leuke wapens en een fantastische villain en leuke bossfights. The New Colossus komt echt tergend langzaam op gang en net als je denkt 'nu komt de rollercoaster ride' is het verhaal afgelopen zonder dat bepaalde figuren echt een kans hebben gehad om te shinen. Om nog maar te zwijgen over de "boss battle" aan het einde. Kortweg gezegd zit ik dus nu opnieuw vast aan BF4 totdat DICE eindelijk weer eens besluit een fatsoenlijke BF uit te brengen of totdat potentiële BF-killer World War 3 wat meer bugvrij wordt.

0
test

@TheChief Bij CSGO zit je er volledig naast, CSGO voelt nog steeds fris aan, mede door de erg goede updates van de laatste tijd en qua gameplay is het puur Counter-Strike dat nog steeds ongeëvenaard is. Ok he is hou mening en ik ben een fanboy, maar zeker competitief CS is erg tof, het is niet voor niets de enige fps e-sport die er toe doet.

0

Aanbevolen voor jou