Dirt-ontwikkelaar Codemasters Cheshire fuseert met Need For Speed-studio Criterion

Dirt-ontwikkelaar Codemasters Cheshire fuseert met Need For Speed-studio Criterion

Codemasters Cheshire is opgenomen in Criterion Games. De studio’s op twee locaties in Engeland blijven staan.

Dat meldt Codemasters via Twitter. Codemasters Cheshire is de studio achter Dirt 5, die werd opgericht door een voormalig Evolution Studios-team (dat verantwoordelijk was voor Driveclub en Motorstorm). “We kunnen bevestigen dat Criterion Games en het ontwikkelingsteam van Codemasters Cheshire officieel samenkomen om te werken aan de toekomst van Need For Speed”, luidt de tweet.

De twee studio’s worden samen één Criterion-studio en ze blijven werken vanuit hun huidige locaties in Guildford en Cheshire. Beide teams staan nu onder leiding van vice-president Matt Webster. Volgens Gamesindustry.biz heeft de fusie geen ontslagen tot gevolg.

"Deze integratie bouwt voort op de nauwe samenwerking tussen de twee studio’s in de afgelopen paar maanden”, aldus Codemasters. “We delen dezelfde waarden en vergelijkbare bedrijfsculturen, en we zijn ervan overtuigd dat het samenbrengen van de overvloed aan expertise uit beide teams ons zal helpen om de beste race-ervaring te maken voor onze spelers.”

Beide teams zullen dus werken aan de toekomst van Need For Speed. In de tussentijd blijft Codemasters Birmingham verantwoordelijk voor de F1-serie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou