Diablo Immortal-spelers geven 100 miljoen dollar uit in acht weken tijd

Diablo Immortal-spelers geven 100 miljoen dollar uit in acht weken tijd

Spelers van Diablio Immortal hebben in acht weken tijd meer dan 100 miljoen dollar in de game uitgegeven.

Dat blijkt uit data gepubliceerd door Sensor Tower. De game staat sinds release op 2 juni op de wereldwijde dertiende plek qua verdiensten voor mobiele games. In de VS heeft het spel het meeste geld opgeleverd, gevolgd door Zuid-Korea en Japan.

De website vergelijkt het met diverse andere mobiele games. Zo had Pokémon Go twee weken nodig om 100 miljoen binnen te harken, en had Fotnite twaalf weken nodig.

Bovenstaande data is overigens nog zonder gegevens van de game in China, waar het spel sinds drie dagen verkrijgbaar is. De eerste twee dagen van release was het de meest gedownloade app in het land.

Diablo Immortal kwam op 2 juni uit op iOS, Android en pc. In Nederland en België is de game echter niet verkrijgbaar. Volgens Blizzard komt dit door "de huidige exploitatievoorwaarden voor games in die landen", oftewel de wetgeving omtrent lootboxes.

Er is veel kritiek op de game sinds release, met name over het verdienmodel. Hoewel Diablo Immortal gratis gedownload kan worden, zitten er microtransacties in. Spelers zouden tot wel 110.000 dollar moeten uitgeven om hun personage volledig te upgraden.

Diablo 4

Diablo 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik hoor iedereen maar klagen over al die microtransacties, maar er zijn blijkbaar genoeg gamers die geld genoeg hebben en er honderden of zelfs duizenden euro's aan uitgeven waardoor ze omzetten maken die nooit gehaald zouden worden als de game geen micro transacties had. Jammer, ik ben namelijk zwaar tegen op dit soort pay to win games. Maar er is blijkbaar een hele grote groep met teveel geld die dit soort rommel in leven houdt.

0

@Buzzard Helemaal mee eens. Te bizar voor woorden dit. Het wordt op deze manier gedoogd bijna. Al moet iedereen het natuurlijk zelf weten waar ze geld aan uitgeven. Mijn grootste issue hiermee is vooral dat het op mensen hun verslaving speelt. Ach, die 2 euro maakt niet uit. Oh ik ben er bijna, die 5 euro kan wel voor 1 keer. En dan zit je zoo op uitgaven die je wellicht niet kan hebben.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Buzzard Ik denk dat de grootte van die groep die jij beschrijft wel mee valt. Een van de oprichters van Online Soccer Manager, een soort gelijk spel, vertelde mij dat je op zoek bent naar die ene goudmijn. Leuk die spelers die er af en toe een tientje in stoppen, maar daar zal je er niet veel van vinden. Het is natuurlijk puur speculeren hoe dat precies zit met Diablo, maar aan de andere kant bestaat de top 3 uit 2 landen uit waarvan we alvorens wisten dat F2P mobile games populair zijn.

0
test

Zelfs na alle negatieve reviews, reacties en nieuws artikelen zijn er blijkbaar alsnog mensen die dit soort games en praktijken graag steunen. Dit lijkt me toch niet de toekomst die gamers wensen?

0

Aanbevolen voor jou