Denuvo ontwikkelt watermerk om lekken van games tegen te gaan

Denuvo ontwikkelt watermerk om lekken van games tegen te gaan

Lekker dan

Denuvo, de bekende makers van anti-piracysoftware, hebben een nieuwe technologie ontwikkeld om de leakers van games op te sporen.

De nieuwe technologie heet TraceMark for Games en voegt een soort watermerk toe aan beelden van een spel. Dat merk kan zichtbaar of onzichtbaar zijn, en worden herleid naar de persoon die de beelden gelekt heeft.

"Volg het watermerk terug naar een unieke ID, zodat je het lek kunt dichten en stappen kunt ondernemen tegen piraten", aldus Denuvo. Het bedrijf voegt eraan toe dat zijn watermerktechnologie al wordt gebruikt door onder andere Hollywood-studio's.

Als het watermerk onzichtbaar wordt gebruikt, weet de leaker niet dat het merk aanwezig is. Volgens Denuvo helpt dit om de veiligheid voor de release van een game op te schroeven, bijvoorbeeld tijdens 'interne playtests, besloten bèta's, recensie-exemplaren en screeners voor de pers'. "Door deze mogelijkheid denken eventuele leakers wel twee keer na, omdat ze weten dat ongeautoriseerde verspreiding direct terug naar hen kan worden herleid", aldus het bedrijf.

De nieuwe technologie wordt verder getoond tijdens de Game Developers Conference, die vandaag van start gaat in San Francisco.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou