Denuvo-DRM uit pc-versie Resident Evil Village gehaald

Denuvo-DRM uit pc-versie Resident Evil Village gehaald

Beter laat dan nooit

Capcom heeft de controversiële Denuvo-DRM uit de pc-versie van Resident Evil Village gehaald.

SteamDB meldt dat Capcom een update voor de game heeft uitgebracht waarmee de DRM is verwijderd. Veel pc-gamers hadden last van de DRM-software, omdat het een negatieve invloed had op de prestaties van de game.

DRM, oftewel Digital Rights Management, wordt in diverse games geïmplementeerd om er voor te zorgen dat het moeilijk is een game te kraken en zo illegale kopieën te verspreiden. Denuvo is één van de programma's die hier voor worden ingezet, wat voor de nodige controverse bij spelers zorgt. Zoals gemeld kan het namelijk de prestaties van games negatief beïnvloeden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Aah daarom is hij net te downloaden. Dat ging snel.

0

@MissMeNL als in illegaal? Als die al die tijd niet goed illegaal te krijgen was, dan was het wel echt een succes.

0
test

@ToMaX99 Denuvo zorgt er over het algemeen wel echt voor dat games lange tijd ongekraakt blijven. Piracy van AAA games is daardoor enorm terug gedrongen. Enige alternatief nu is een key kopen voor een beetje minder.

0
test

@gusanito Of even wachten.. heb village voor 30 euro toen via xbox store gekocht. Prima prijs!

0
test

@ToMaX99 ja illegaal. Zag net de release. Maar kan ook een re-release zijn omdat denuvo er uit is. Edit: had gelijk. Het is een re-release. 639 dagen geleden zie ik al een download staan van een bekende groep.

0
test

@MissMeNL Klopt, de game was heel snel gekraakt. Toen bleek al dat de gekraakte versie veel beter draaide dan degene waarin Denuvo DRM nog aanwezig was. Denuvo is echt troep en de gamers die braaf de game kopen worden dus genaaid ten opzichte van degenen die de gekraakte game spelen.

0

Aanbevolen voor jou