Deathloop en Ghostwire: Tokyo blijven tijdelijk exclusief voor PS5

Deathloop en Ghostwire: Tokyo blijven tijdelijk exclusief voor PS5

Bethesda-games Deathloop en Ghostwire: Tokyo blijven tijdelijk exclusief voor PlayStation 5.

Dat heeft Xbox-topman Phil Spencer bevestigd aan Bloomberg. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Microsoft Zenimax, het moederbedrijf van Bethesda, heeft gekocht. Bethesda is eigenaar van franchises zoals Doom, The Elder Scrolls, Fallout en Dishonored.

Gamers vroegen zich dan ook af op welke platforms Bethesda-games in de toekomst verschijnen. Spencer laat nu weten dat Deathloop en Ghostwire: Tokyo tijdelijk exclusief op PlayStation 5 blijven uitkomen. Dit was voor de aankoop al afgesproken en dit blijft dus zo.

Spencer gaf ook meer informatie over wat er gebeurt over games die daarna uitkomen. Toekomstige Bethesda spellen verschijnen sowieso op Xbox-consoles en pc. Daarnaast worden releases op andere platforms "per game overwogen".

Door de deal komen alle Bethesda-games - buiten Ghostwire: Tokyo en Deathloop - ook op dag één op Game Pass te staan. De overname van Zenimax is de één na grootste overname in de game-industrie ooit. Er ging 7,5 miljard dollar mee gemoeid. Alleen Tencents overname van Supercell was groter.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

3 generaties aan xbox gekocht. 3 generaties alleen maar door microsoft teleurgesteld( op oude halo, GoW en fable na) . Ga ik eindelijk voor ps5, beginnen hun dit soort dingen te flikken. Afijn. Toch grappig om te zien dat hun titels en studios moeten kopen omdat het hun zelf niet lukt sterke games te maken( op een paar na). Ik zal ook met een paar jaar wel zien of de series x het waard gaat wezen.

0
test

Ze gaan echt geen 7.5 MILJARD investeren zonder dat Sony hier last van gaat krijgen in de toekomst. Dus ga er maar van uit dat elder scrolls 6, starfield etc. (timed)exclusives voor Microsoft worden.

0

Aanbevolen voor jou