De Sonic 2 Nanoleaf Shapes is een prijzig pronkstuk voor in je gamekamer

De Sonic 2 Nanoleaf Shapes is een prijzig pronkstuk voor in je gamekamer

Samen met Sega heeft Nanoleaf een gelimiteerde Sonic the Hedgehog 2 Nanoleaf Shapes Started Kit uitgebracht. Met dit pakket kun je een van de drie bekende Sega iconen - Sonic, Tails of Knuckles -samenstellen en vol glorie aan de muur in je gamekamer hangen. Gamer.nl mocht van Nanoleaf zelf alvast puzzelen.

Prijs                                                                      € 299,99

OS                                                                          Nanoleaf App (Android & iOS), Nanoleaf                                                                                         Desktop App (Windows & Mac OS)

Aansluitingen                                                   Wi-Fi (2.4GHz b/g/n)

Dimbaar                                                              Ja, via de Nanoleaf Apps, Smart Home-                                                                                         software of aanraking

Stroomverbruik                                              Ongeveer 21 Watt

Compatibiliteit                                                Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google                                                                                           Assistant, IFTTT, Razer Chroma,                                                                                                         Samsung SmartThings

Kleurtemperatuur                                          1200K – 6500K

Maximaal aantal kleuren                             Meer dan 16 miljoen kleuren

Montage                                                              Dubbelzijdig plakband of schroeven

Afmetingen                                                        Tails: 60 cm breed x 69 cm hoog                                                                                                         Knuckles: 60 cm breed x 63 cm hoog                                                                                               Sonic: 60 cm breed x 62 cm hoog

 

Laten we beginnen met de prijs. Nanoleaf is geen goedkoop product, en ook deze starter kit is met een adviesprijs van 299 euro vrij prijzig. Wel krijg je een uniek product dat de nodige aandacht trekt. De verpakking is mooi compact met daarop het Sonic-thema kostelijk afgedrukt. Daarin is een uitgebreide set te vinden met 28 Mini Triangle Light Panels, vier normale Triangle Light Panels, een controller, adapter en het benodigde montagemateriaal.

 

Gepuzzel op de muur

De Nanoleaf-panelen kunnen het beste op een gladde muur worden bevestigd, maar de optie om ze vast te schroeven op een andere ondergrond is er ook - oOp het YouTube-kanaal van Nanoleaf worden verschillende instructievideo’s aangeboden. Bij de set krijg je ook een envelop met verschillende maten dubbelzijdig plakband, die aan de achterkant van het paneel op een bevestigingsplaatje worden bevestigd. Haal je een paneel van de muur, blijft het bevestigingsplaatje op de muur zitten en kun je deze gemakkelijk terugdrukken op het plaatje.

 

Voordat een paneel op de muur kan worden geplakt dienen de verbindingstukjes op de juiste plek te worden gedrukt. Via een online handleiding is te zien waar de verbindingsstukjes geplaatst worden om er een van de Sonic-figuren van te maken. Vervolgens is het een kwestie van de panelen stuk voor stuk aan de muur bevestigen. Het is even een gepuzzel op de muur, maar na een paar panelen hadden wij er al vrij snel handigheid in. 

 
 

Verbinden en instellen

Als de panelen aan de muur hangen en ze op het stroomnet zijn aangesloten, is het tijd om ze te verbinden met de Nanoleaf-app. Verbinden kan via een ingebouwde NFC-chip, een QR-code of handmatig met een code die op de controller staat. De panelen kunnen verder alleen verbinding maken met een 2.4GHz wifi-netwerk en de wifi-module in de controller is vrij zwak. Hou er dus rekening mee dat de panelen dicht in de buurt van een wifi-punt moeten hangen. Nadat we een hotspot in dezelfde ruimte als de panelen hadden geplaatst, bleef de verbinding stabiel. 

 

Via dezelfde app kan een speciale Sonic 2-scène gedownload worden. Als de scène wordt geactiveerd, worden de kleuren niet automatisch op de juiste plek weergeven. Via de app kun je de panelen op de juiste manier inkleuren. Een scène kan statisch zijn, maar je kunt ook een interactieve scène maken. Kleuren kunnen bijvoorbeeld in elkaar overlopen, op het ritme van muziek veranderen of reageren op aanraking. Wil je meerdere scènes gebruiken, dan is het mogelijk om daarvoor een afspeellijst maken. 

 

Ambilight voor je game-pc

De software voor de pc biedt naast de eigenschappen van de smartphone-app ook de mogelijkheid om Screen Mirror in te schakelen. De kleuren van het beeldscherm worden dan weerspiegeld in de lampen. Screen Mirror werkt verbazingwekkend goed en is een hele toffe toevoeging aan je game-ervaring. Gebruik je de RGB-verlichting van Razer, dan kun je ook deze verlichting koppelen aan de Nanoleaf-software en zo samen met al je verlichting laten werken.

En zo zijn er wel meer manieren om de Nanoleaf af te stemmen met andere apparaten en software. Het is bijvoorbeeld een kleine moeite om de verlichting te koppelen aan Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT en Samsung SmartThings.  

 

Eyecatcher

De Sonic the Hedgehog 2 Limited Edition Nanoleaf Shapes Starter Kit is een echte eyecatcher. Een groot minpunt is wel de zwakke wifi-verbinding - daar mogen ze bij Nanoleaf echt wel wat aan verbeteren. Als de set niet zo’n premium prijskaartje zou hebben, hadden we de Nanoleaf-lampen voor elke tienerkamer aangeraden.

Met het huidige prijskaartje is het vooral een pronkstuk voor in een luxe, hightech gamekamer. Boven een game-pc, in combinatie met Screen Mirror, komt de set het meest tot zijn recht. Het licht dat van de panelen komt is zeer helder en de kleuren spatten ervan af. Tijdens het gamen wordt je hele kamer verlicht in de kleuren van je beeldscherm! Dan is zo’n Nanoleaf stiekem toch wel zijn geld waard. 

Watch on YouTube
Uitstekend

Conclusie

De Sonic the Hedgehog 2 Limited Edition Nanoleaf Shapes Starter Kit is een echte eyecatcher in je gamekamer. Het prijskaartje is even slikken, maar dan heb je wel wat moois hangen. Wij waren vooral gecharmeerd van de Screen Mirror-functie, waarmee je de kleuren van je beeldscherm kunt weerspiegelen op de panelen. Een minpuntje is de zwakke wifi-module, maar met een extra wifipunt is dat snel opgelost.

Plus- minpunten

Prachtig pronkstuk

hoge heldere lichtsterkte

werkt samen met de veel Smart-software

Screen Mirror

- Vrij zwak wifi-signaal (alleen 2.4GHz)

prijs

software soms wat onhandig

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nanoleaf zit voor mijn gevoel echt net in die overgangsfase tussen hippe gadget en uitgekauwde trend. In de juiste omstandigheden oogt het best netjes, maar ik vraag me af of we die dure rgb-paneeltjes over drie-vier jaar niet helemaal zat zijn.

0
test

@TomKauw Ik heb zelf Nanoleaf Canvas aan de muur hangen maar sinds kort lijkt mij Govee veel interessanter. Stuk goedkoper, heeft RGBIC in alle panelen en en hun panelen staan iets van de muur af en geven dan ook licht tegen de muur aan: eu.govee.com/collections/all-products/products/govee-glide-triangle-light-panels Ze hebben tevens ook een goedkopere versie van van de Hue Sync voor je TV of monitor en een bijkomend voordeel is dat het met een klein cameraatje werkt dus er word geen rekenkracht van je computer gevraagd en het werkt ook met analoge TV ipv HDMI kabels (Hue Sync kastje kan geen HDMI 2.1 aan)

0

@Ryme Govee heeft wel wat goed spul ja. Nieuwe set voor de pc ziet er ook weer heel tof uit

0
test

ben niet ontevreden over de nanoleafs ook niet over het bereik in huis. 2 verdiepingen zonder moeite. ook aan te sturen via home assistant. nu nog hetzelfde maar dan niet meer in wifi maar zigbee/zwave,dan gaat alles er gelijk weer uit slimme "zooi" hoeft niet op de wifi

0
test

wat een lelijk ding (ieder zijn mening natuurlijk)

0

Aanbevolen voor jou