De nieuwe eindbaas | Gamer.nl

De nieuwe eindbaas | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Laten we beginnen met wat saaie feiten. Sinds 2008 werk ik voor verschillende gametitels binnen het gamecluster van Sanoma. Ooit ben ik binnengehaald voor een casual game-project ten tijde van de Wii-hype en verzette ik daarnaast het nodige werk voor InsideGamer. Niet lang daarna kwam het blad Games Guide, dat gratis bij speelgoedwinkels lag, op mijn pad. Hier heb ik met Simon Zijlemans met veel plezier aan gewerkt, alsook aan andere printopdrachten, waaronder Gamer-magazine. Zo’n anderhalf jaar geleden ben ik mij als eindredactiecoördinator met Gamer.nl gaan bezighouden, waar ik veel met hoofdredacteur Michel en de redactie schakelde. Een rol die mij goed beviel. Nu Michel als editorial manager aan de slag met content voor zowel InsideGamer als Gamer, krijg ik de kans om als hoofdredacteur aan de slag te gaan. Fantastisch!

De afgelopen maanden ben ik als interim-hoofdredacteur al flink aan de bak gegaan met het uitzetten van de (vernieuwde) strategie voor Gamer.nl. Ik heb tijdens het piekeren veel steun gekregen van niet alleen een slimme, proactieve en geweldige redactie, maar ook van verschillende lieve collega’s op kantoor. Bij het uitdenken stonden steeds de volgende vragen centraal: Waar komt Gamer.nl vandaan? Waar staat het nu? Waar moet Gamer.nl naartoe groeien?

Sommige aanwijzingen zijn eenvoudig te vinden. Voorbeeldje: van oudsher is Gamer een pc-site, dus doen we wel genoeg met pc? Waarschijnlijk niet, dus daar werken we aan. Vandaar dat er de hardwarerubriek is, dat ligt aardig in het verlengde van pc-gamen. En ja, we gaan ook ons mi ertje goedmaken en Crusader Kings II van Paradox alsnog recenseren. En volgend jaar mag Europa Universalis IV ook geloven aan ons kritische oordeel.

Een eenduidig antwoord geven op de drie hoofdvragen blijft lastig. Maar dat is wel wat ervoor zorgt dat Gamer zich de komende tijd zich steeds verder gaat ontwikkelen. Nu mist er mi chien een stuk pit in dit artikel, een stevig statement, een uitsmijter. Maar zo zit ik niet in elkaar. Ik heb niet zo’n zin om iets van de daken te schreeuwen als we bedachtzaam steen voor steen aan het neerleggen zijn. Het enige wat ik wil doen, is samen met jullie en mijn redactie vragen blijven stellen en antwoorden vinden. Een aantal vragen die meteen te binnen schieten zijn de volgende:

Zijn we er nou al uit wat de ultieme controller is? Wat gaat die nieuwe generatie spelcomputers ons nu echt voor nieuws brengen? Gaat Windows 8 een flater slaan of toch niet? En is dat dan weer een kans voor Linux? Gaat die Ouya echt een revolutie vormen? En de Oculus: Rift dan? Of zijn het weer gadgets die niets voorstellen? Is er nou wel ooit een nieuwe Commandos in ontwikkeling geweest? Wordt Cyberpunk de Deus Ex van 2013? Gaat Grand Theft Auto V ons shockeren? En hoe goed is Resident Evil 6 nu Marcel?

Het is maar een fractie van de vragen die door mijn hoofd schieten en ik kan ze niet in mijn eentje stellen. Daar heb ik mijn redactie voor nodig en ook jullie. Stel je vagen via de comments, Twitter, Facebook, mail of schiet me aan als je me in het wild ziet rondlopen. En om het af te ronden; hier een inspirerende quote:

Beoordeel de mens naar zijn vragen, niet naar zijn antwoorden. - Voltaire


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou