De Nacon MG-X maakt van je telefoon een Xbox-handheld

De Nacon MG-X maakt van je telefoon een Xbox-handheld

Met Xbox Game Pass is tegenwoordig een enorme bibliotheek aan volwaardige consolegames via de cloud te spelen. Een handjevol is te spelen met touchbesturing, maar voor games als Halo, Forza Horizon 4 en Rainbow Six Siege heb je toch echt een controller nodig. Je kunt dan natuurlijk een losse (Xbox-)controller aansluiten, maar wie het gemak van een echte handheld zoekt, is aan het juiste adres bij de Nacon MG-X.

De Nacon MG-X werkt in principe met iedere Android-game die een controller ondersteunt, maar de fabrikant promoot vooral het gebruik in combinatie met Game Pass. Die games hebben immers de meeste baat bij een controller. De MG-X heeft Xbox-branding en op de doos prijkt zelfs het officiële ‘Designed for Xbox’-predicaat. Met zijn matzwarte plastic past ‘ie dan ook perfect bij de Xbox-familie.

 

Xbox switch

Grappig genoeg doet het ontwerp verder meer denken aan een Nintendo Switch. Je schuift de delen van de controller een beetje uit elkaar, plaatst je telefoon in het midden, verbindt ‘m met bluetooth en bent klaar om te gamen. Nacon beweert overigens om onduidelijke redenen dat de controller geschikt is voor telefoons met een maximale schermgrootte van 6.7”, maar mijn Samsung Galaxy Note 10+ met een schermdiagonaal van 6.8” past in de praktijk moeiteloos.

Het stevige uitschuifmechanisme klemt je telefoon strak vast. Dat mechanisme is zelfs zo sterk, dat je moet oppassen wanneer je je telefoon er weer uithaalt. Voor je het weet zit er een vinger klem – ondergetekende spreekt uit ervaring. Verder is de controller slim ontworpen. Dankzij de rubberen bekleding aan de binnenkant hoef je je geen zorgen te maken over beschadigingen aan je telefoon. Door het afgeronde ontwerp blijft er bovendien wat ruimte achter de telefoon zitten, zodat die zijn warmte nog een beetje kwijt kan. Ook handig: het uitgeschoven plastic is wat dunner, waardoor er aan de linkerkant iets meer ruimte achter de telefoon zit. Zelfs een dik camera-eiland moet dus geen probleem zijn.

De knoppen en analoge sticks voelen robuust, de achterkant geeft dankzij de rubberen afwerking lekker veel grip en de controller is vrij licht

-

Even wennen, maar bijzonder vertrouwd

Met de telefoon op zijn plek heb je vervolgens echt wat voelt als een Xbox-handheld in je handen, met alle knoppen die je normaal terugvindt op een officiële controller – inclusief de Xbox-knop. Om de controller compact en draagbaar te houden, zijn er wel wat aanpassingen gedaan. De knopjes zijn natuurlijk kleiner en de analoge sticks zijn wat ‘platter’, maar vooral de triggers zijn echt anders dan we gewend zijn. Ze zijn namelijk een stuk minder ver in te drukken dan triggers op een reguliere controller. Om toch goed te kunnen doseren, bieden ze aanzienlijk meer weerstand. Dat is eventjes wennen, maar werkt in de praktijk uitstekend.

Er valt bijzonder weinig af te dingen op de MG-X. De knoppen en analoge sticks voelen robuust, de achterkant geeft dankzij de rubberen afwerking lekker veel grip en de controller is vrij licht. Compleet met telefoon ligt het geheel daarom erg lekker in de hand. De Nacon MG-X is zowat de perfecte demonstratie van cloud gaming met Game Pass. Het maakt niet uit of de tv bezet is of dat je onderweg bent. Met deze controller speel je met hetzelfde gemak op je telefoon.

 

Wel blijft de controller zónder telefoon vrij groot. Je stopt ‘m daarom niet makkelijk in je broekzak, maar in een rugtas vormt het formaat geen probleem. Ook kan het onhandig zijn dat je je telefoon niet kunt opladen tijdens het spelen. De USB-poort zit immers vrijwel altijd onderaan de telefoon, en de zijkanten zijn juist geblokkeerd. Bij sommige toestellen geeft dat wellicht ook wat problemen met de speakers. De batterij van de controller zelf gaat zo’n twintig uur mee, dus dat zal niet snel een probleem vormen. Verder is het goed om te weten dat de controller echt alleen met Android werkt. iPhone-bezitters moeten dus helaas verder kijken.

Hoewel de Nacon MG-X niet helemaal perfect is, voelt een potje Halo met deze controller uiteindelijk bijna net zo vertrouwd als op een Xbox. Een groter compliment kunnen we eigenlijk niet geven.

Watch on YouTube
Uitstekend

Conclusie

Met de Nacon MG-X verander je je Android-telefoon in een volwaardige Xbox-handheld. De controller werkt namelijk vlekkeloos met alle games op Xbox Game Pass. Hij ligt bovendien aangenaam in de hand en past wat design betreft perfect binnen de Xbox-familie. Dit is een zeer serieuze optie wanneer je graag Xbox Game Pass-games op je Android-telefoon speelt.

Plus- minpunten

Volwaardige Xbox-controller

ligt goed in de hand

telefoon zit muurvast zonder risico op beschadigingen

minimalistisch design

Oppassen als je de telefoon uit de controller haalt

telefoon kan niet worden opgeladen tijdens het spelen

vrij groot wanneer ‘ingeklapt’

werkt alleen met Android

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

100euro, dat is nog al wat. Maar verder lijkt het me ook ideaal om te gebruiken, speel dagelijks LoL op mn telefoon en vraag me af of dat fijner zou spelen met een controller zoals deze. Ben alleen een beetje geschrokken van de prijs, denk dat ik te weinig verschillende games speel om de aankoop te rechtvaardigen in mn hoofd ;)

0

@-JK- Ik vind het een redelijke prijs voor zo een goed afgewerkt product! Feitelijk een xbox handheld zo :)

0
test

Meh toch weer net niet. Ziet er wel comfortabeler uit dan de razer kishi maar kan dus niet opladen tijdens spelen. Dat maakt de razer kishi zoveel beter. Ook nog eens goedkoper. Jammer zon half product dat er in principe goed uit ziet. Edit: razer kishi is wel usbc maar daardoor minder input lag.

0

Aanbevolen voor jou