De gamereleases van september 2020

De gamereleases van september 2020

Het gebruikelijke najaarsgeweld komt in september weer op gang met een aantal grote releases. Zo keert Tony Hawk terug in Pro Skater 1 + 2, verschijnt Marvel’s Avengers en krijgt de allereerste Mafia-game een remake. Dit zijn de gamereleases van september 2020!

WRC 9

3 september – PlayStation 4, Xbox One en pc

Een maand voordat Dirt 5 verschijnt brengt Big Ben Interactive WRC 9 uit. Vorig jaar bleek de rallygame al behoorlijk dichtbij Codemasters’ superieure serie te komen en dit jaar heeft het Franse Kylotonn de game verder verfijnd. Verwacht betere kunstmatige intelligentie, betere wagendynamiek en mooiere effecten tijdens het scheuren door de modder. Ook kunnen spelers hun omgebouwde wagens testen voordat ze overgaan tot aanschaf en vindt de actie plaats in drie nieuwe landen: Kenia, Japan en Nieuw-Zeeland. Wie weet pakt WRC 9 dit jaar wel de koppositie.

WRC 9

Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2

4 september – PlayStation 4, Xbox One en pc

Voor het eerst in jaren voelt de release van een nieuwe Tony Hawk’s Pro Skater goed. Pro Skater 1 + 2 scoort veel nostalgiepunten, met alle bekende levels, skaters en trucs uit de eerste twee delen. Knap is echter hoe het de franchise weer relevant lijkt te maken, met gameplay die zowel intuïtief als modern aanvoelt en een hele lading nieuwe muziek om te ontdekken. Verder is het bouwen van een eigen skatepark uitgebreid en is het – uiteraard – mogelijk om creaties online met anderen te delen. Of dat ook genoeg is om het een goede skategame te mogen noemen, ondervinden we snel genoeg.

tony hawk

Marvel’s Avengers

4 september – PlayStation 4, Xbox One, Stadia en pc

Marvel’s Avengers is een hele interessante game. Met een zeer getalenteerd team probeert Crystal Dynamics zowel een verhalende als een coöperatieve ervaring te bieden, iets wat in het verleden vaak genoeg mislukte in games. Met een vrij rigoureuze tweedeling tussen een campagne - die draait om het bij elkaar rapen van de Avengers na een ramp - en co-op, probeert de studio liefhebbers van beide aspecten te vermaken. Of de actievolle gameplay met de Marvel-helden, de rpg-elementen en het ontdekken van online Warzones de moeite waard is om te blijven spelen, gaat op lange termijn blijken.

MARVEL AVENGERS

NBA 2K21

4 september – PlayStation 4, Xbox One, Switch, Stadia en pc

Het overlijden van Kobe Bryant geeft NBA 2K21 dit jaar een extra lading. De Black Mamba schittert dan ook op een speciale editie van de game, die een aantal in-game extra’s biedt en helaas ook een stuk prijziger is. Los van die ethische kwestie is het nieuwe deel van NBA weer zoals gebruikelijk: iets mooier, uitgebreider en hopelijk beter. Zo is er een nieuw arsenaal voor de Pro Stick en is er meer tijd gestoken in persoonlijke trekjes van spelers buiten aanvallende situaties. Tot slot is het mogelijk om een potje te basketballen op het strand, altijd fijn.

NBA 2k21

Spelunky 2

15 september – PlayStation 4

Het is alweer twaalf jaar geleden dat de originele versie van Spelunky verscheen en acht jaar sinds de populaire HD-versie die de meesten kennen. In september kunnen we eindelijk aan de slag met het langverwachte vervolg. Bedenker Derek Yu beschrijft de roguelike platformer als een speeltuin met een flink uitgebreide wereld. Een van de belangrijkste toevoegingen is die van de derde dimensie, waarmee spelers een tweede laag in de wereld kunnen ontdekken. Verder is het mogelijk om samen online te overleven, fungeren dieren als rijmiddel en verzamelen npc’s zich in een thuisbasis als een kleine community. De game verschijnt tijdelijk exclusief op PlayStation 4, maar een pc-versie komt er binnenkort aan.

Spelunky 2

Crysis Remastered

18 september – PlayStation 4, Xbox One en pc

”Maar draait Crysis erop?” is voor pc-gamers een ooit veelgehoorde zin die in september een nieuwe betekenis krijgt. Althans, de eerste beelden van de remaster werden niet al te best ontvangen, waardoor de game zelfs werd uitgesteld. Ontwikkelaar Crytek belooft in ieder geval een zeer geavanceerd lichtsysteem, ray-tracing voor water en andere reflecties en 8K-textures voor objecten op pc. Je hebt dus vermoedelijk wederom een krachtige pc nodigt om de game in al zijn glorie te kunnen draaien.

crysis

Mafia: Definitive Edition

25 september – PlayStation 4, Xbox One en pc

Naast een remaster van Mafia 2 en een heruitgave van Mafia 3 komt 2K Games met een heuse remake van het eerste deel, dat zich afspeelt tijdens de drooglegging in de jaren 30. Spelers nemen de rol aan van Tommy Angelo, een taxichauffeur die in het criminele circuit terechtkomt om het grote geld binnen te halen. De stad Lost Heaven is volledig opnieuw gebouwd in de engine van Mafia 3 en ook alle scènes zijn opnieuw opgenomen, en hier en daar zelfs uitgebreid. Qua gameplay heeft Hangar 13 in ieder geval het twijfelachtige autorijden aangepast en zijn er voor het eerst motoren in de game te vinden. Mafia: Definitive Edition klinkt dan ook als een ambitieuze herinterpretatie van een cultgame.

Mafia

Overige releases

Super Bomberman R Online ( 1 september, Stadia), Evergate (1 september, pc), Iron Harvest (1 september, pc), Crusader Kings 3 (1 september, pc), MX vs. AT: All Out (1 september, Switch), Spellbreak (3 september, PS4, Xbox One, Switch en pc), Tell Me Why: Chapter 2 (3 september), Lair of the Clockwork God (4 september, Xbox One en Switch), Star Renegades (8 september, pc), Avicii Invector (8 september, Switch), Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning (8 september, PS4, Xbox One en pc), Tamarin (10 september, PS4 en pc), Vampire The Masquerade: Shadows of New York (10 september, PS4, Xbox One, Switch en pc), RPG Maker MV (PS4 en Switch), BPM: Bullets Per Minute (15 september, pc), Fight Crab (15 september, Switch), Farm Simulator (17 september, pc), WWE 2K Battlegrounds 2 (18 september, PS4, Xbox One, Switch, Stadia en pc), Serious Sam 4 (24 september, Stadia en pc),Genshin Impact (28 september, PS4, iOS, Android en pc) en Baldur's Gate 3 (30 september, pc early access).

Releases gemist? Check eerdere overzichten:

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Bizar om geen plekje vrij te maken voor crusader kings 3 tussen al de meuk als highlight. Maar gamer.nl heeft toch niet veel op met strategie games voor de pc. Een reden om de site minder vaak meer te volgen.

0

Alsof Crusader Kings 3 zo'n gigantische game is? Ik denk dat een game als Age of Empires of Anno iets meer aandacht zal krijgen, heeft verder niets te maken met RTS. Jij vindt het misschien bizar, ik niet. Wat mij betreft is vrijwel alles wat hier bijstaat meuk. Niet de schuld van deze website.

0

@Djobba007 kijk even naar de eerste 2 games. Daar had CK3 wel moeiteloos tussen kunnen staan.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@denver 91 op metascore of niet, Crusader Kings is een behoorlijke niche game. De game is te complex voor de mainstream. Afgezien van dat lijkt het me toch dat ze zelf wel kunnen bepalen wat ze ertussen plaatsen en wat niet? Er komt zoveel uit dat je een selectie moet maken die misschien niet altijd jou keuze zou zijn geweest.

0
test

@Djobba007 Dude, Crusader Kings 3 is de release van het decennium.

0

Aanbevolen voor jou