De gamereleases van november 2019

De gamereleases van november 2019

De najaarsdrukte is in volle gang en in november staan er wederom genoeg topgames op ons te wachten. Deze maand is er voor ieder wat wils: van Planet Zoo en Pokémon Sword en Shield tot Death Stranding en Star Wars: Jedi Fallen Order. Dit zijn de gamereleases van november 2019.

Planet Zoo

5 november – pc

In 2016 bracht Frontier Developments het fantastische Planet Coaster uit, een spiritueel vervolg op Rollercoaster Tycoon. Na het succes van de game was de volgende stap eigenlijk vrij logisch, namelijk een game in de geest van Zoo Tycoon. Net zoals in die franchise bouwen en onderhouden spelers in Planet Zoo hun eigen dierentuin, met bijkomende financiële en morele kwesties.

Vrij uniek aan deze game is dat de focus behoorlijk op de dieren zelf ligt. Je kunt ze van dichtbij opvallend realistisch zien bewegen en problemen als uitbraken houden de boel spannend. Bovendien is de game afgeladen met feitjes over allerlei diersoorten om onbewust de volgende Freek Vonk te worden. Planet Zoo ziet eruit als een heerlijke pc-game om in de Steam-bibliotheek te hebben staan en 5 november kan daarom niet snel genoeg arriveren.

Planet Zoo

Death Stranding

8 november – PlayStation 4

Ondanks aardige pogingen van Metal Gear-bedenker en industrie-icoon Hideo Kojima om uit te leggen wat Death Stranding is, heeft niemand exact een idee van wat we kunnen verwachten. En misschien hoeft dat ook niet, want een titel als deze lijkt genres zoals ze ooit zijn ‘vastgelegd’ te ontstijgen en biedt spelers gewoon een dubieuze, maar ogenschijnlijk zeer boeiende ervaring.

Uiteraard weten we wel het een en ander, namelijk dat je als Sam Porter Bridges geïsoleerde Amerikaanse steden met elkaar verbindt door objecten te verplaatsen, waarbij je op de een of andere manier ook verbinding maakt met andere spelers. In de open wereld ontmoet je naast Norman Reedus als Sam de overige sterrencast van de game, waaronder Troy Baker, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Tommy Earl Jenkins en nog vele anderen. We kunnen niet wachten om uit te vinden wat Death Stranding nou écht inhoudt.

Death Stranding

Need for Speed: Heat

8 november – PlayStation 4, Xbox One en pc

Jawel: in november verschijnt ook een nieuwe Need for Speed-game. Need for Speed: Heat speelt zich af in de fictieve stad Palm City, in feite Ghost Games’ versie van Miami. Opvallend is hoeveel vrijheid spelers hebben in de stad. Zo kies je à la Forza Horizon het soort races dat bij je past en bevat de game geen dag- en nachtcyclus, maar kun je zelf kiezen wanneer het donker wordt.

’s Nachts komt de feeststad die Palm City is tot leven, maar is er ook meer politie te vinden die je zuurverdiende punten kan afpakken. Het is dan ook zaak om veilig naar de garage terug te keren, en daar gebruik te maken van het volgens de ontwikkelaar uitgebreidste customization-systeem ooit. Heat heeft wel wat weg van Need for Speed: Underground, en dat is een groot compliment.

need for speed heat

Mario and Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020

8 november – Switch

De Olympische Spelen beginnen pas in juli volgend jaar, maar dit najaar komen Nintendo en Sega alvast met de bijbehorende Mario and Sonic-game. Zoals vanouds zijn er tal van sporten te doen, zoals judo, rugby, tafeltennis, hardlopen, diskuswerpen en nieuwe onderdelen als skateboarden en wandklimmen. De vraag blijft altijd of alle sporten even leuk zijn om uit te oefenen, ditmaal door te bewegen met de Joy-Con of gewoon de controller te gebruiken, maar qua presentatie zit het in ieder geval wel goed. Nintendo voorziet de game namelijk van een heuse verhaalmodus en toffe retroversies van sporten afgeleid van de Olympische Spelen van 1964.

mario and sonic

Pokémon Sword en Shield

Na Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee is het tijd voor een ‘hardcore’ Pokémon-game met een nieuwe regio. Galar is gebaseerd op het Verenigd Koninkrijk en kent een totaal eigen cultuur. Zo kunnen pokémon op sommige plekken transformeren tot gigantische wezens, is er een grote Wild Area om te verkennen en is Galar het leefgebied van nieuwe pokémon als Wooloo en Sirfetch’d. Het feit dat Galar meer vrijheid moet bieden en dat pokémon rondlopen in het wild maakt Sword en Shield de meest levendige games in de franchise tot nu toe, en we zijn benieuwd in hoeverre ze daadwerkelijk ‘next-gen’ aanvoelen.

pokemon sword shield

Star Wars Jedi: Fallen Order

15 november – PlayStation 4, Xbox One en pc

Het is vrij lang stil geweest rondom Respawns Star Wars-game, maar sinds de laatste previewsessies hebben we alle reden om enthousiast te worden van Jedi: Fallen Order. Gedurende de chaos van Order 66 probeert Kal Kestis zich te ontwikkelen als Jedi, bijgestaan door zijn trouwe droid BD-1 en een aantal bekende Star Wars-figuren. De game ademt Star Wars en is bovendien onderdeel van de canon.

Los van het verhaal leent de ontwikkelaar een hoop elementen van onder andere Uncharted, Metroid en Dark Souls. Denk aan filmische platformactie, veel Force-krachten die nieuwe paden openen en opvallend pittige gevechten met de welbekende lightsaber. Dennis noemde het de mogelijke redding van de Star Wars-gamefranchise, dus hopelijk maakt Apex Legends-ontwikkelaar Respawn Entertainment de verwachtingen waar.

Star Wars Jedi Fallen Order

Shenmue 3

Sony’s E3-presentatie van 2015 zullen we niet snel vergeten, mede dankzij de plotselinge aankondiging van Shenmue 3. Ondanks een Kickstarter-record en wat steun van Sony wordt de game ontwikkeld met een voor gamebegrippen vrij mager budget, en tot nu toe is dat ook zichtbaar. De openwereldgame lijkt zich namelijk niets aan te trekken van de hedendaagse standaard en richt zich op complexe knoppencombinaties om handelingen als lades openen te simuleren.

Anderzijds lijkt Shenmue 3 de charme van de twee eerste delen te bevatten en zijn we uiterst benieuwd hoe het verhaal van Ryo Hazuki wordt voortgezet in wat volgens aardvader Yu Suzuki niet eens het laatste deel wordt. Hoewel de ontwikkelaar nog niet zo zeker lijkt te zijn van z’n zaak, staat het spel vooralsnog gepland voor 19 november.

Shenmue 3

Ook verschijnen in november: Spirit of the North (1 november, PS4), Just Dance 2020 (5 november, PS4, Xbox One, Switch en Wii), Red Dead Redemption 2 (5 november, pc), Blacksad: Under the Skin (5 november, PS4, Xbox One en pc), Age of Empires 2 Definitive Edition (14 november, pc), Paranoia: Happiness is Mandatory (14 november, pc), Sniper Ghost Warrior: Contracts (22 november, PS4, Xbox One en pc) en Football Manager 2020 (november – pc)

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nog zo veel te spelen en te kopen!

0
test

Zijn XIII en Doom Eternal uitgesteld?

0

Aanbevolen voor jou