De gamereleases van februari 2019

De gamereleases van februari 2019

Februari gaat ons een hoop antwoorden op prangende vragen geven. Gaat Anthem de torenhoge verwachtingen waarmaken? Is Crackdown 3 nog te redden? Hoe goed is Metro Exodus nou eigenlijk? Kan Far Cry New Dawn de serie eer aan doen? In dit overzicht blikken we alvast vooruit op deze en andere gamereleases van februari 2019.

Metro Exodus - 15 februari

Waar de voorgaande Metro-games zich richten op horror en overleven in kleine gangen, verbreedt Exodus op meerdere manieren de horizon van de franchise. Per trein trekken spelers door Rusland, waar ze meerdere malen stranden in open omgevingen die krioelen van mutanten en wanhopige mensen. De game richt zich voornamelijk op overlevingselementen door middelen schaars te maken en introduceert een nieuw crafting-systeem, waardoor elke confrontatie een groot risico met zich meebrengt. Ouderwets zweten omdat je gasmasker het begeeft en wezens die je achtervolgen in het donker is daarnaast nog steeds onderdeel van de game, dus Metro Exodus belooft razend spannend te worden.

Lees ook onze preview: 'Metro Exodus weigert mee te doen aan de hedendaagse Hollywoodcultuur'

Metro Exodus

Crackdown 3 - 15 februari

Wellicht is een schreeuwende Terry Crews het enige wat je je herinnert van Crackdown 3, want de game heeft een zeer ongebruikelijk ontwikkeltraject doorlopen. Deze maand komt Microsofts exclusieve Xbox One-titel dan eindelijk uit en kunnen spelers onrust zaaien in een grote, futuristische metropool. Net als de vorige delen draait Crackdown 3 om puur plezier terwijl je in een stripboekachtige wereld losgaat met kogels, rakketten en granaten. Destructie is een groot onderdeel van de gameplay, en speelt een nog grotere rol in de online multiplayer-modus. Deze maakt namelijk gebruik van Microsofts Azure-cloudopslag om flatgebouwen op spectaculaire wijze met de grond gelijk te maken. Hopelijk maakt ontwikkelaar Sumo Digital met hun vooruitstrevende technologie de teleurstelling van Crackdown 2 goed.

Lees ook onze preview: 'Crackdown 3 overtuigt nog niet'

Crackdown 3

Jump Force - 15 februari

Ter ere van de vijftigste verjaardag van Shonen Jump Magazine komen alle bekende anime-personages bijeen voor Jump Force. Dragon Ball, Naruto, One Piece, Yu-Gi-Oh!, Hunter X Hunter, Bleach en nog vele andere bekende series zijn vertegenwoordigd in misschien wel de ultieme shonen-coss-over. Qua gameplay doet Jump Force erg denken aan de Naruto Ultimate Ninja Storm- en Dragon Ball Xenoverse-serie, met een semi-realistische animatiestijl. Driedimensionale gevechten voer je in teams van drie personen, en de game bevat een verhaal- en onlinemodus die alle werelden bij elkaar brengen. Of de gevechten diepgaand genoeg zijn om Jump Force een échte fighting game te kunnen noemen, weten we op 15 februari.

Jump Force

Far Cry New Dawn - 15 februari

Far Cry New Dawn is een vervolg op Far Cry 5 en speelt zich zeventien jaar af na deze game. Bommen hebben Hope County behoorlijk overhoop gegooid, waardoor de spelwereld enigszins is veranderd. Bewoners worden onderdrukt door twee tweelingzussen die beslag leggen op het merendeel van de overlevingsmiddelen, waar je als speler een stokje voor probeert te steken. Behalve een nieuwe omgeving en fris verhaal biedt New Dawn nog een aantal andere nieuwe elementen, met onder andere gezondheidsbalken die een rpg-twist aan de game geven. Ook kunnen spelers op expeditie gaan naar omgevingen buiten de kaart en is het mogelijk vijandelijke forten te resetten, zodat je ze nog een keer kunt veroveren.

Lees ook onze preview: 'Far Cry New Dawn voelt tegelijk bekend en nieuw aan'

Far Cry New Dawn

Anthem - 22 februari

De grootste release van februari is ongetwijfeld Anthem, Bioware’s langverwachte online openwereldgame. Over het verhaal is de studio nog bijzonder mysterieus, maar tot nu toe weten we dat Anthem zich afspeelt op een planeet die door zogenaamde Shapers aan z’n lot is over gelaten. Als Freelancers, dappere mensen die Iron Man-achtige Javelin-pakken dragen, trekken spelers de wereld in om onverklaarbare rampen te bestrijden. In die zin is Anthem een The Division-achtige actie-rpg die draait om jagen op loot in grotten, op zoek gaan naar bruikbare onderdelen in de wijde natuur en gevaarlijke beesten bevechten door goed samen te werken. Het blijft de vraag hoe goed het verhaal naar voren komt en hoe Bioware een balans vindt tussen hardcore en toegankelijke content, maar de premisse van Anthem is om enthousiast van te worden.

Lees ook onze E3-preview: 'Anthem, de coöperatieve Iron Man-simulator'

Anthem

Trials Rising - 26 februari

Ubisoft brengt deze maand nog een tweede titel uit, namelijk Trials Rising. Als je de Trials-games kent, weet je wat je kunt verwachten: balanceren op je motor op knotsgekke banen. De gameplay is tweedimensionaal, waardoor je ‘enkel’ naar voren en naar achteren hoeft te leunen om over dunne latten te rijden en de juiste sprongen te maken. Trials belooft een divers arsenaal aan banen te bieden, plus een levelmaker waarmee spelers zelfs hun creaties online kunnen delen. Ook voegt de game verschillende modi toe, waaronder een knotsgekke Party-modus waarmee je met vier man tegelijk door een level racet. Met alle actiegames deze maand lijkt Trials Rising een heerlijk afwisselende titel te worden.

Lees ook onze preview: 'Trials Rising puilt uit van de content'

Trials Rising

Dirt Rally 2.0 - 26 februari

Dirt Rally begon ooit als een Early Access-titel voor de fanatieke rallyfans, waarna de volledige game voor pc en consoles verscheen. In tegenstelling tot Codemasters’ hoofdserie is Rally enkel bedoeld voor de meest hardcore rallyfans, en 2.0 weigert op dit gebied concessies te doen. Qua content ligt de focus op het wereldkampioenschap rallycross, waar je op minstens acht circuits kunt racen met alle bestaande teams en wagens. Überhaupt zit het wel goed met de WRC-licentie van Dirt Rally 2.0, want de game bevat een diverse hoeveelheid banen uit Nieuw-Zeeland, Argentinië, Polen, Australië en de Verenigde Staten.

Dirt Rally 2.0

Ook verschijnen deze maand: Wargroove (1 feb, Switch), Book of Unwritten Tales 2 (5 feb, Switch), Away: Journey to the Unexpected (5 feb, PS4), Blazblue Fatal Fiction (7 feb, Switch), God Eater 3 (8 feb, PS4, pc), OlliOlli Switch Stance (14 feb, Switch) en The Lego Movie 2 Videogame (PS4, Xbox One, pc).

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Oeps, daar ging even iets mis. We hebben ze eruit gevist!

0
test

Ik ben erg benieuwd naar Train exodus en Anthem. Ik vind dit de mooiste maanden, lekker je back-log weg werken en af en toe een topper mee pakken.

0

Aanbevolen voor jou