De beste pc-games van 2021 volgens de bezoekers van Gamer.nl - Uitslag

De beste pc-games van 2021 volgens de bezoekers van Gamer.nl - Uitslag

2021 is alweer bijna voorbij, dus wordt het weer tijd om de balans op te maken. Dit jaar kiezen de bezoekers van Gamer.nl wederom de beste pc-game van het jaar!

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door ROG. Lees hier wat dat betekent.

Na ongeveer drie weken stemmen zijn de stembussen gesloten, de stemmen geteld en is de top tien beste pc-games volgens de community bekend. Hieronder tellen we af naar de felbegeerde nummer één.

Nog geen game-pc?

De beste pc-games volgens de community van Gamer.nl wordt mede mogelijk gemaakt door de ROG Zephyrus M16, een ultradunne gaminglaptop die uitermate geschikt is voor de beste pc-games van 2021. De Zephyrus M16 beschikt over een i9-11900H-cpu, Nvidia Geforce RTX 3070-videokaart en een WQHD-scherm met een verversingssnelheid van 165 Hz,  3 milliseconden vertragingstijd en ondersteuning voor Dolby Vision.

Lees hier meer over de ROG Zephyrus M16.

10. Marvel’s Guardians of the Galaxy

De grappigste game van 2021 is direct de hekkensluiter volgens de bezoekers van Gamer.nl. Marvel’s Guardians of the Galaxy is misschien wel dé verrassing van 2021, met een uitstekend geschreven verhaal en nog beter geacteerde antihelden. Guardians of the Galaxy speelt door de afwisseling in prachtige planeten, oprecht komische momenten en vermakelijke actie als een trein, en dat is deze tiende plek absoluut waard.

9. Far Cry 6

Ubisoft heeft de Far Cry-formule geperfectioneerd. Hoewel dat ook de kritiek van velen was op het zesde deel, heeft een groot deel van de Gamer.nl-bezoeker duidelijk genoten van de guerrillaoorlog in de zandbak van Yara – die er op een krachtige pc of laptop werkelijk prachtig uitziet. Far Cry 6 neemt het daarbij niet meer zo nauw wat realisme betreft, waardoor het de focus legt op zo creatief mogelijk neerhalen van het regime van dictator Antón Castillo. Wist je trouwens dat die wordt gespeeld door acteur Giancarlo Esposito? Vast niet.

8. Deathoop

Deathloop werd door Sony in de markt gezet als een exclusieve game voor de PlayStation 5, maar Arkane Lyons laatste titel is natuurlijk ook gewoon beschikbaar op pc. Dat is een groot deel van onze bezoekers niet ontgaan, want Deathloop is terechtgekomen op een achtste plaats. Hoewel de game je vooral de illusie geeft dat de mogelijkheden van diens tijdscyclus oneindig zijn, is het vooral goed in spelers in gestaag tempo laten ontrafelen hoe ze Colts nachtmerrie kunnen verlaten. Met uiteenlopende gadgets en wapens, een unieke vormgeving en creatief ontworpen levels is Deathloop een game om niet te missen.

7. Resident Evil Village

Resident Evil Village maakte niet de impact die Resident Evil 7 op de remake van het tweede deel maakte, maar toch blijft het een fantastische horrorsimulator. Door de game op te delen in vier totaal verschillende ervaringen, jaagt Village ieder soort speler minstens een keer de stuipen op het lijf. Daarbij gaan de prachtige graphics gepaard met een fantastisch sound design, dat met subtiele piepen en kraken een ontzettende sfeer creëert. 

6. Psychonauts 2

Na jarenlange ontwikkeling en een overname van Microsoft bracht Double Fine Productions dit jaar Psychonauts 2 uit. Zoals verwacht schotelt de platformer uiterst creatief ontworpen levels voor, gebaseerd op breinen die spelers als de dappere Raz bezoeken en waar nare gedachten zich manifesteren als koddige vijanden. De game behandelt mentale gezondheid met prijzenswaardig veel gevoel, wat het verhaal van Psychonauts 2 alleen maar meer gewicht geeft. Na talloze nominaties tijdens The Game Awards, maar nul prijzen is het fijn dat de game door onze bezoekers wordt erkend als een van de beste titels van het jaar.

5. Valheim

Officieel is Valheim nog in Early Access op Steam, maar dit pc-fenomeen staat duidelijk hoog op het lijstje van onze bezoekers. Valheim presteert namelijk wat maar weinig vergelijkbare survivalgames weten te bewerkstelligen: overleven leuk maken. In plaats van uren te moeten spenderen aan grondstoffen verzamelen, kent Valheim een uitstekend gevoel van progressie dat elke minuut de moeite waard maakt. Ook is de structuur, waarbij spelers een mythische eindbaas verslaan alvorens ze een nieuw gebied mogen betreden, opvallend bevredigend voor een survivalgame. Met een aantal grote updates in het vooruitzicht wordt Valheim in de toekomst enkel beter.

4. Halo Infinite

Van de drie grote shooters van 2021 lijkt Halo Infinite definitief het beste te worden ontvangen. In ieder geval wel door de community van Gamer.nl, dat de game naar een vierde plaats stemde. Voor velen is met name de ultrasoepele multiplayermodus dé reden om de game te blijven spelen, met een verscheidenheid aan goede maps en heerlijk vertrouwde shootergameplay. Op het gebied van de campagne weet 343 Industries te vernieuwen met een open wereld, die is gevuld met doelstellingen om te voltooien. Tel daarbij de fantastische grijphaak en de soundtrack van Gareth Coker bij op, en de Halo-franchise is helemaal terug.

3. It Takes Two

It Takes Two heeft duidelijk wat extra aandacht gekregen na het winnen van Game of the Year tijdens The Game Awards 2021. Hazelights coöperatieve platformer is, blijkbaar, ook onder pc-bezitters een grote hit. Samen met een co-op-partner springen en puzzelen spelers zich een weg door miniatuurwerelden, allemaal om het huwelijk van Cody en May te redden. Met name de afwisseling in gameplaymechanieken en het komisch geschreven verhaal maken It Takes Two een van de leukste co-op-games ooit, en een waardige game op de derde plaats.

2. Age of Empires 4

Het zilver is volgens onze bezoekers voor Age of Empires 4, nog altijd een grootheid onder de strategiegames. In veel opzichten is Age of Empires 4 een waardige opvolger van het tweede deel, waar veteranen zonder enige problemen in kunnen duiken. Anderzijds is de game vele malen uitgebreider, met verder uiteenlopende facties, gestroomlijnde multiplayergevechten, meerdere uitgebreide campagnes en zelfs BBC-achtige minidocumentaires over de Middeleeuwen. Age of Empires 4 vindt niet het wiel opnieuw uit, maar is duidelijk één van de pc-toppers van 2021.

1. Forza Horizon 5

Een andere Microsoft-game was echter nét iets populairder: Forza Horizon 5. Niet ziet de titel er met alle toeters en bellen ingeschakeld oogverblindend mooi uit op pc, het perfectioneert ook de bijna tien jaar oude Horizon-formule. Spelers krijgen in een uitgebreid Mexico de vrijheid om allerlei soorten races te rijden, met meer geinige, uitdagende en spectaculaire evenementen als hoogtepunten. Wellicht nog knapper is dat Playground Games de autofanaat op z’n wenken bedient, met een volledig nieuw, realistischer geluidssysteem en vergaande opties om simulatie te benaderen – allemaal terwijl het de lat voor toegankelijkheidsopties in games hoger legt. En dát is een typische eigenschap van de beste pc-game van 2021.

Dat was het weer voor dit jaar! Hartelijk bedankt voor het stemmen en alvast een hele prettige jaarwisseling toegewenst.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

De top 4 staat op GamePass. En Psychonauts 2. Als dat geen waar voor je geld is. MS komt er wel met de exclusives.

0

Had meer echte PC RTSen verwacht

0

Aanbevolen voor jou