De beste Lego-sets en -deals van maart

De beste Lego-sets en -deals van maart

Lord of the Rings: Rivendell, Star Wars-helmen en meer

Lego brengt steeds meer bouwsets voor volwassenen en fans van games en popcultuur. Lego is echter ook peperduur, dus daarom geven we wat tips voor de beste Lego-deals en welke nieuwe sets er deze maand zijn.

Maart belooft een goede maand te worden voor Lego-fans. Er verschijnen nieuwe Star Wars-helmen, Speed Champions-auto’s en een paar interessante Technic-sets. Maar misschien wel de belangrijkste release van de maand, dan wel niet het jaar, is de prachtige maar peperdure Lord of the Rings: Rivendell-set!

In dit artikel benoemen we de prijs per steen van elke set. Dit is de prijs van de set gedeeld door het aantal aanwezige Legostenen. Hoewel dit niet bepalend is voor de waarde van de set, krijg je een goede indicatie van de prijsverhouding en het bouwplezier.

Aan dit artikel verdient Gamer.nl mogelijk affiliate-inkomsten. De opbrengsten worden gebruikt om de site te verbeteren.

Lord of the Rings: Rivendell

Lord of the Rings: Rivendell is een van de meest langverwachte sets ooit, en de eerste indruk stelt niet teleur. De set die Rivendell op een prachtige manier afbeeldt is naast erg groot namelijk ook gedetailleerd. Rivendell wordt opgedeeld in drie secties: de cirkel van de Raad van Elrond, de elfentoren en een prieel met een brug over een mooi riviertje. De set bevat ook vijftien minifiguren waaronder de hele Fellowship, Gandalf en een paar Hobbits.

In elke sectie vind je ingerichte interieurs met details en easter eggs van de film. Doordat de drie secties gemakkelijk uit elkaar gehaald kunnen worden krijg je toegang tot het interieur waar je kan rondkijken en eventueel minifiguren kunt plaatsen. Zo vind je onder andere Frodo’s slaapkamer, Elronds kantoor, een wapenkamer en zelfs een geheime grot. De Rivendell-set ziet eruit als warm bad voor echte The Lord of the Rings-fans.

* Releasedatum: 8 maart%NEWLINE%* Adviesprijs: 499 euro%NEWLINE%* Aantal stenen: 6167%NEWLINE%* Prijs per steen: 8,11 cent%NEWLINE%**[Kopen](https://track.webgains.com/click.html?wgcampaignid=1619390&wgprogramid=270975&clickref=GNL)**%NEWLINE%
 

Prinses Leia-, Captain Rex- en Commander Cody-helmen

De helmencollectie is misschien wel een van de meest gewilde collecties onder Lego-fans. Het zijn relatief goedkope sets die in elke huiskamer een plekje kunnen krijgen. Er bestaan veel Marvel- en DC-helmen, maar de meeste helmen zijn gemaakt voor Star Wars. Aan die collectie worden nu weer drie helmen toegevoegd. Zo krijgen we de Boushh-helm die Prinses Leia in Return of the Jedi draagt en de helmen van Captain Rex en Commander Cody uit de Clone Wars-animatieseries.

**[Leia](https://brickfever.nl/shop/prinses-leia-boushh-helm/) / [Rex](https://amazon.nl/dp/B0BBS14N1R/?tag=reshift-pu-gamer-21) / [Cody](https://amazon.nl/dp/B0BBRYPT8C/?tag=reshift-pu-gamer-21)** %NEWLINE%Releasedatum: 1 maart%NEWLINE%Adviesprijs: 69,99 euro %NEWLINE%Aantal stenen: 670/854/766%NEWLINE%Prijs per steen: 10,45/8,19/9,13 cent%NEWLINE%
 

2023 Speed Champions

De Speed Champions-lijn is erg populair, mede dankzij de ontzettend zachte prijs. Mensen die weleens in de Kruidvat lopen herkennen ze vast – daar worden ze namelijk vaak voor een prikkie verkocht. In 2023 komen er maar liefst vijf nieuwe auto’s uit in de lijn, waarvan er twee in één doos zitten. We hebben het over de Ferrari 812 Competizione, Pagani Utopia, Porsche 963, en de McLaren Solus GT en F1 LM in één doos. Vooral de McLaren-set lijkt met twee auto’s een geweldige deal te zijn voor de autocollectie.

**[Ferrari](https://www.goodbricks.nl/lego-speed-champions-ferrari-812-competizione-76914.html) / [Porsche](https://www.speelgoednl.nl/lego-76916-speed-champions-lego-76916-porsche-963) / [Pagani](https://misterbricks.nl/lego-speed-champions-76915-pagani-utopia.html)**%NEWLINE%* Releasedatum: 1 maart%NEWLINE%* Adviesprijs: 24,99 euro%NEWLINE%* Aantal stenen: 261/280/249%NEWLINE%* Prijs per steen: 9,6/8,9/10 cent%NEWLINE%**[McLaren-set](https://www.intertoys.nl/lego-speed-champions-mclaren-solus-gt-en-mclaren-f1-lm-76918)**%NEWLINE%* Releasedatum: 1 maart%NEWLINE%* Adviesprijs: 34,99 euro%NEWLINE%* Aantal stenen: 581%NEWLINE%* Prijs per steen: 6 cent%NEWLINE%
 

Lego Technic 2022 Ford GT en Batcycle

Voor de Technic-fans is er ook weer genoeg om van te smullen deze maand. Er komen maar liefst vier nieuwe sets uit, maar twee daarvan spannen wel de kroon. De 2022 Ford GT is een groot Technic-model van de gelijknamige auto. De set barst van de details die overeenkomen met de daadwerkelijke wagen. Denk aan werkende veringen en motoronderdelen die bewegen. Deze set heeft het allemaal, voor niet eens zo’n gekke prijs.

De Batcycle uit de The Batman-film is ook een fijne set voor de Batman-fans onder ons. De set is niet zozeer gericht op volwassenen, maar fungeert uitstekend als displayset dankzij de vele uitlaatpijpen, standaard en werkende ketting. 

**[Ford](https://amazon.nl/dp/B0BBRZXX8B/?tag=reshift-pu-gamer-21)**%NEWLINE%* Releasedatum: 1 maart%NEWLINE%* Adviesprijs: 119 euro%NEWLINE%* Aantal stenen: 1466%NEWLINE%* Prijs per steen: 8,1 cent%NEWLINE%**[Batcycle](https://amazon.nl/dp/B0BBRY3FFB/?tag=reshift-pu-gamer-21)**%NEWLINE%* Releasedatum: 1 maart%NEWLINE%* Adviesprijs: 49,99 euro%NEWLINE%* Aantal stenen: 641%NEWLINE%* Prijs per steen: 7,8 cent%NEWLINE%
 

Harry Potter-huisbanners

De echte Lego-fans zijn vast bekend met de Lego Harry Potter-boeken die je open kan vouwen om een heus klaslokaal te laten zien. Deze inmiddels geannuleerde lijn wordt nu vervangen door uitvouwbare huisbanners van de vier huizen in Zweinstijn. In de huisbanners zitten de leerlingenkamers van diens huizen verstopt en sets hebben veel details die passen bij de kamers van de huizen. Daarnaast hebben de sets grote platen met details die veranderen als je het van een andere hoek bekijkt, wat zorgt voor een gaaf 3D-achtig effect voor diepte. Als kers op de taart hebben de banners ophangsystemen zodat je ze aan de muur kan hangen.

**[Zwadderich](https://amazon.nl/dp/B0BBS54MW7/?tag=reshift-pu-gamer-21) / [Huffelpuf](https://misterbricks.nl/lego-harry-potter-76412-huffelpuf-huisbanner.html)**%NEWLINE%* Releasedatum: 1 maart%NEWLINE%* Adviesprijs: 34,99 euro%NEWLINE%* Aantal stenen: 349 / 313%NEWLINE%* Prijs per steen: 10 / 11,1 cent%NEWLINE%**[Ravenklauw](https://misterbricks.nl/lego-harry-potter-76411-ravenklauw-huisbanner.html) / [Griffoendor](https://www.proshop.nl/LEGO/LEGO-Harry-Potter-76409-Griffoendor-huisbanner/3144347)**%NEWLINE%* Releasedatum: 1 maart%NEWLINE%* Adviesprijs: 34,99 euro%NEWLINE%* Aantal stenen: 305 / 285%NEWLINE%* Prijs per steen: 11,5 / 12,2 cent%NEWLINE%
 

De beste Lego-deals van maart: overzicht

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou