De andere Indie World Showcase-aankondigingen

De andere Indie World Showcase-aankondigingen

Nintendo zond woensdagavond een Indie World Showcase uit. Naast de releasemaand van Sport Story zijn er nog veel meer games aangekondigd. Dit zijn ze.

De presentatie werd afgetrapt met Venba van Visai Games, een kookgame over een Indische moeder die naar Canada emigreert in de jaren 80. Spelers moeten de moeder connectie laten maken met haar afkomst door verschillende gerechten te bereiden. De game komt in 2023 uit op de Nintendo Switch.

Vervolgens werd Goodbye World van PM Studios getoond. Deze pixelart-game gaat over twee vrienden die graag een game willen ontwerpen. Beiden moeten parttime werken omdat hun gamedroom nog niet uitkomt. De game komt later deze maand uit.

Have a Nice Death komt op 22 maart 2023 naar Nintendo Switch. In de game besturen spelers de CEO van Death Incorporated, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de zielen van overleden mensen. Als de Dood vechten spelers door diverse ruimtes van het bedrijf, vol met werknemers die teveel zielen hebben verzameld en daardoor zijn losgeslagen. De game bevat dertig unieke wapens en spreuken die ook nog eens geüpgraded kunnen worden. Death kan zichzelf ook upgraden met Curses, al hebben deze negatieve effecten op de spelwereld.

Aka is een kleine openwereldgame waarin spelers maar één doel hebben: innerlijke rust vinden op een paradijselijk eiland. Spelers kunnen de flora en fauna van het eiland laten groeien, een basis bouwen, items maken en babydraken voeren. Daarnaast zijn er verschillende missies waarin de speler letterlijk diens spook van het verleden kan vinden. Aka komt op 15 december uit op Nintendo Switch.

Pepper Grinder is een nieuwe game van Devolver Digital. In deze game gaan spelers als schattenjager op zoek naar de buit die van het hoofdpersonage gestolen is. Daarbij kunnen ze met een drilboor door verschillende ondergronden schieten om puzzels op te lossen. Pepper Grinder komt in 2023 uit.

Coffee Talk Episode 2: Hibiscus and Butterfly is een vervolg op de in 2020 uitgekomen visual novel die zich afspeelt in een koffiehuis waar fantasievolle wezens langskomen. Spelers maken niet alleen koffie voor de klanten, ze luisteren ook naar de problemen waar zij mee zitten. De vorige game werd zowel door critici als spelers erg goed ontvangen, mede dankzij het sterke schrijfwerk. Deel 2 komt in de lente van 2023 uit.

ONI: Ride to be the Mightiest Oni is een 3d actieavonturenspel. Spelers besturen twee verschillende personages met twee losse joy-con en gaan gevechten aan met verschillende demonen. Het doel is om uiteindelijk zelf de allersterkste demoon te worden. De game komt op 9 maart 2023 uit.

Desta: The Memories Between komt in 2023 uit. In de game duikt de speler in de dromen van het hoofdpersonage om een strategisch turn based balspel te spelen. De acties van de speler kunnen invloed hebben op de dialogen.

De pixelgame A Space for the Unbound speelt zich af in het Indonesië van de jaren 90 en gaat over twee verliefde studenten. Wanneer op een dag een mysterieuze kracht gevaar oplevert, moeten ze in hun stadje op zoek naar antwoorden. Door in gesprek te gaan met de bewoners ontdekken ze diepe geheimen. De game komt op 19 januari 2023 naar Nintendo Switch.

Verder gaf de Indie World Showcase nog aandacht aan het artistieke Dordogne dat in de lente van 2023 uitkomt, de puzzelgame Botany Manor die volgend jaar uitkomt en Once Upon A Jester van de Nederlandse Studio Bonte Avond, een groep Nederlandse muzikanten die games zijn gaan maken. Laatstgenoemde was direct beschikbaar op de Nintendo Switch.

Rogue Legacy 2 is uit op de Nintendo Switch. De eerste Rogue Legacy verscheen in 2013. Het unieke aspect van de game is dat elke keer wanneer het hoofdpersonage sterft, zijn kinderen hem opvolgen. Omdat elk kind unieke eigenschappen heeft, speelt elk potje weer anders.

Er zijn nieuwe beelden getoond van de game Blanc. Het spel heeft een uniek zwartwit uiterlijk. Een hertje en een wolvenjong moeten elkaar helpen om door de sneeuw thuis zien te komen in de handgemaakte wereld van Blanc. De game komt op 14 februari 2023 uit.

De presentatie werd afgesloten met WrestleQuest, Wobbledogs Console Edition, Storyteller, World of Horror, Curse of the Sea Rats, Inscryption, A Little to the Left en de aankondiging van de releasemaand van Sports Story.

Bekijk de gehele presentatie hieronder terug.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou