DayZ heeft meer dan 500.000 spelers | Gamer.nl

DayZ heeft meer dan 500.000 spelers | Gamer.nl

The King of Monsters. Die titel verdien je niet zomaar. Die titel krijg je als je daadwerkelijk de koning van de monsters bent, als je van het kaliber Godzilla (Gojira voor intimi) bent. We waren graag wat ouder geweest om zo met knikkende knieën voor een tv te kijken naar de originele Godzilla uit 1954. Toen was een man in een pak die op miniatuurhuisjes stampte nog voldoende om je de stuipen op het lijf te jagen. Anno 2015 is Godzilla meer een culticoon dan daadwerkelijk een angstaanjagend monster. Toch heeft de koning nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht, waardoor we toch graag weer heel Japan aan gort trappen in de nieuwste Godzilla-game.

"Gefeliciteerd iedereen, dankzij jullie support tijdens moeilijke tijden, fouten en technische problemen, hebben we nu meer dan 500.000 spelers!", aldus het Twitter-bericht. Op de officiële website van Day Z staat dat er op het moment van schrijven bijna 504.000 spelers zijn, waarvan ruim 118.000 in de afgelopen 24 uur.

DayZ

DayZ is een mod voor de PC-versie van first-person shooter Arma 2, waarin spelers in een Ru isch gebied van 225 vierkante kilometer worden gedropt. In dit gebied moeten ze op zoek naar items en wapens om het op te kunnen nemen tegen de zombies die het gebied bevolken en andere spelers.

Spelers kiezen zelf hoe ze dat doen, wat onder andere resulteert in de vorming van diverse spelersgroeperingen die samenwerken. Wanneer een speler sterft in Day Z, moet hij helemaal opnieuw beginnen. Volgens de website van de mod houden spelers het gemiddeld 35 minuten uit voordat ze sterven in de game.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou