Dave Perry: "Prijsstelling van OnLive is gunstig voor Gaikai" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Voor het gebruiken van de OnLive-servers moet er een abonnement worden afgesloten van ongeveer 11 euro per maand. Enkele demo's van games zijn dan gratis te spelen, aan het huren of kopen van een spel zitten extra kosten verbonden.  "Je kunt Call of Duty bij [OnLive] spelen voor 11 euro abonnementskosten plus aanschafkosten van de game, of bij ons voor niets uitproberen. Als je de game bij ons koopt is de game voor altijd van jou. Wanneer je het bij hun koopt, dan zul je voor een abonnement moeten blijven betalen om toegang te houden tot je game", aldus Perry. 

Streaming

OnLive en Gaikai zijn beide diensten waarmee games gestreamed kunnen worden. Dit houdt in dat spelers geen spellen meer downloaden, maar dat ze deze streamen naar hun PC of TV via een snelle internetverbinding. De aanbieder van het platform gebruikt krachtige servers om de spellen op af te spelen. Iedere knopbeweging die de speler maakt wordt over de breedbandverbinding naar de server gestuurd, en de actie die gepaard gaat met die handeling, wordt vanaf de server vervolgens naar de PC of TV van de speler gestuurd. De grootste uitdaging voor de aanbieders zit in het zo klein mogelijk maken van de vertraging in communicatie tu en speler, server en weer terug. Het grootste voordeel van deze diensten is dat gamers geen krachtige PC's nodig hebben om de nieuwste games te kunnen spelen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou