Datalek Nintendo onthult 'Super Mario Bros. 5' en veel prototypes

Datalek Nintendo onthult 'Super Mario Bros. 5' en veel prototypes

Een nieuw datalek bij Nintendo onthult prototypes en broncodes van van een groot aantal oudere games. Het lek is afkomstig van forum 4Chan, waar de afgelopen maanden een hoop andere data lekten.

Video Game Chronicle verzamelde een groot deel van de lekken. Momenteel zoeken dataminers verder naar meer informatie over de games aan de hand van de data. Op Twitter is een lijst verschenen met alles wat gelekt is, waaronder de broncode van veel SNES-games en Pokémon Diamond en Pearl, prototypes als 'Super Mario Bros. 5: Yoshi's Island en alle data over de Game Boy-emulator voor de Wii U.

Opvallend zijn de prototypes van Super Mario Kart en Super Mario World 2: Yoshi's Island, die zijn gelekt middels video's. Op Twitter circuleren ook afbeeldingen van een zeer vroege versie van Yoshi's Island, genaamd Super Donkey, met een nieuw personage.

Daarnaast zijn ook vroege versies van personages voor verschillende games gelekt, waaronder Donkey Kong, Yoshi, Mario en Link, en blijkt dat Nintendo mogelijk van plan was een mens in Star Fox 2 te stoppen. De broncode voor Super Mario 64 bevat verder een Luigi-pet, die lijkt te bevestigen dat Luigi ooit onderdeel van de game was.

 
 
 
 
 

Een ander opvallend lek is een online Pokémon-game voor pc . De game zou in in 2004 gepitcht zijn door het bedrijf iQue en de Game Boy Advance als een controller gebruiken. Veel data van Pokémon Diamond en Pearl lekte ook, waardoor onder andere bètaversies van verschillende pokémon opduiken.

In mei lekte meer data van Nintendo-games en hardware. Destijds werd vermoed dat het lek plaatsvond bij het bedrijf Broadon, maar dat is nooit bevestigd. Op forum Resetera worden nieuwe lekken bijgehouden in een lange lijst.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zou eens tijd worden voor een Yoshi’s Island, geweldige gameplay en wereld en dan zo weinig current gen games er van.

0

Aanbevolen voor jou