Dark and Darker-speeltest nu via torrent te downloaden

Dark and Darker-speeltest nu via torrent te downloaden

Zonder piraterij

Ontwikkelaar Ironmace Games stelt de speeltest van de dungeon crawler Dark and Darker beschikbaar voor download als torrent.

Dat besloot de ontwikkelaar nadat Dark and Darker is van Steam verwijderd na een juridisch conflict met de Koreaanse uitgever Nexon. "Vanwege de complexiteit van onze situatie, vooral internationaal gezien, kost het helaas tijd om de Steam-situatie op te lossen”, zegt Ironmace. “Om onze belofte aan fans na te komen, moesten we het deze keer op de ouderwetse manier doen.”

De ontwikkelaar roept spelers op om enkel torrentlinks te gebruiken die op de officiële kanalen (Discord en Twitter) van het spel worden gedeeld. De speeltest is nog tot 19 april te spelen. 

Ironmace is in een juridisch conflict beland met Nexon. Een voormalig Nexon-medewerker zou tijdens zijn werk bestanden hebben gelekt van een project met de codenaam 'P3'. Nadat hij werd betrapt, zou deze persoon direct zijn ontslagen. Vervolgens zou diegene, samen met de helft van het ontwikkelteam van P3, zijn overgestapt naar Ironmace.

Nexon heeft nu een bevel om te stoppen met het verspreiden van de game verstuurd, omdat Dark and Darker teveel zou lijken op het oorspronkelijke project 'P3'. Nexon claimt daarom dat de game wordt gemaakt op basis van hun gelekte documenten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou