Counter-Strike-keys worden gebruikt voor het witwassen van geld

Counter-Strike-keys worden gebruikt voor het witwassen van geld

Via dehref="https://blog.counter-strike.net/index.php/2019/10/26113/" rel="noopener noreferrer" target="_blank"> Counter Strike-blog</a> laat het team achter de game weten dat container keys vanaf nu niet meer verkocht kunnen worden, omdat dit systeem werd gebruikt voor het witwassen van geld.

De reden voor deze verandering is volgens Valve dat “wereldwijde fraudenetwerken recentelijk zijn overgegaan op het gebruik van CS: GO-keys om hun winsten te liquideren,” aldus de blogpost. Ze stellen ook dat het nu lijkt alsof het grootste gedeelte van de handel die plaatsvindt gebaseerd is op fraude. Het gaat hier over de container keys;sleutels die gekocht kunnen worden om CS:GO's versie van lootboxes te openen.

Dit geldt niet voor keys die al in het bezit zijn van gebruikers, deze kunnen nog steeds onderling of op de Steam Community Market verhandeld worden. Verder zegt het CS:GO-team dat er voor het grootste gedeelte van de gebruikers niks gaat veranderen, “sleutels kunnen alsnog gekocht worden om containers van de speler te openen,” zegt het team.

Ze eindigen door te zeggen dat ze realiseren dat dit ook een effect heeft op de spelers die de handel wel op een legitieme wijze gebruiken, maar dat het tegengaan van fraude een prioriteit is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou