Creative director World of Tanks ontslagen na uitspraken over Oekraïne

Creative director World of Tanks ontslagen na uitspraken over Oekraïne

Sergey Burkatovskiy, de creative director van World of Tanks, is door ontwikkelaar Wargaming ontslagen. Burkatovskiy sprak zich op social media positief uit over de Russische invasie van Oekraïne.

In een inmiddels verwijderde Facebook-post schreef Burkatovskiy dat hij achter de invasie stond. Wargaming heeft inmiddels aan PC Gamer bevestigd dat hij er niet meer werkt. "De opinie die Burkatovskiy uitte op social media staat niet gelijk aan de visie van het bedrijf. Hij is ontslagen en geen onderdeel meer van het bedrijf." Wargaming is gesitueerd in Wit-Rusland. Honderden werknemers zijn echter gesitueerd in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne.

Wargaming heeft ongeveer een miljoen dollar overgemaakt naar het Rode Kruis in Oekraïne als reactie op de Russische invasie. Daarbij laat het bedrijf weten er alles aan te doen alle collega's gesitueerd in Oekraïne te helpen, waaronder vroege uitbetalingen van salarissen, tijdelijke slaapplekken en extra fondsen om te kunnen reizen. Het bedrijf past in verband met de invasie ook diens marketing aan en haalt diverse illustraties van tanks offline.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben blij dat ze iets voor de medewerkers willen doen, zal niet lang meer duren voordat ze in Kiev zijn.

0
test

Wat een kansloze pannekoek is hij dan ook.

0

Aanbevolen voor jou