'Crackdown 3 wordt vanavond aangekondigd' | Gamer.nl

'Crackdown 3 wordt vanavond aangekondigd' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Wat de nieuwe aankondiging precies inhoudt, is niet bekend. De kans is groot dat het om een nieuw deel gaat, maar het zou ook een remake kunnen zijn.

De geruchten over een nieuw deel doen al langer de ronde, dus een aankondiging zou geen grote verra ing zijn. Tijdens de onthulling van de Xbox One werd bijvoorbeeld een van de iconische orbs uit de serie getoond en studiobaas - en inmiddels Xbox-baas - Phil Spencer zei dat er zeker een toekomst is voor Crackdown.

Crackdown is een open wereld-game over een politieagent met superkrachten. Het tweede deel kwam uit in 2010, daarna bleef het stil rond de serie. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou