Cooler Master kondigt twee 27" miniled-monitoren aan

Cooler Master kondigt twee 27" miniled-monitoren aan

Als onderdeel van de Chronos Summit-onthullingen heeft Cooler Master twee nieuwe monitoren met miniled-verlichting uit de doeken gedaan: de GP27-FQS en GP27-FUS.

Beide 27"-monitoren draaien op miniled-achtergrondpanelen met 576 los aan te sturen lichtzones. Het model met qhd-resolutie (2560 x 1440 pixels), de GP27-FQS kent een verversingsratio van 165 hertz, waar de GP27-FUS een uhd-resolutie (3840 x 2160 pixels) op 160 hertz biedt. Voor beide beeldschermen geldt een responstijd van 1 milliseconde.

Met de komst van miniled-technologie — afkomstig van AU Optronics — in combinatie met een ips-paneel komen vooral grotere beloftes voor rijker en realistischer kleurengamma. De piekhelderheid in de hdr-modi (8-bit + FRC) van de schermen zou 1200 nits betreffen, waar het in sdr aftopt op 600 nits. Beide panelen dekken daarnaast tot 97 procent van het DCI-P3-bereik en 99 procent van AdobeRGB.

Achteraanzicht van een Cooler Master miniled-monitor uit de GP27-reeks.

De twee nieuwe GP-monitoren bieden voor gamers relevante luxe-elementen, zoals ondersteuning voor FreeSync Premium, twee hdmi 2.1-poorten, usb-doorlusmogelijkheden en ogenschijnlijk rgb-achtergrondverlichting. Daarnaast zouden beide monitoren qua voeding enkel beroep doen op een usb-c-aansluiting van hoogstens 90 watt.

Cooler Master liet weten dat de GP27-FQS nog in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar zou moeten zijn, voor een adviesprijs van 699 dollar. De hoogstwaarschijnlijk duurdere uhd-variant werd nog niet voorzien van een beoogde releaseperiode, laat staan een prijsindicatie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou