Consoleverkoop in Nederland eerste kwartaal 2014 gestegen | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Volgens het rapport is de omzet verdubbeld en is er 10 procent meer verkocht. Het procentuele verschil tu en de gestegen omzet en verkopen is te verklaren vanuit het feit dat een nieuwe generatie consoles (PlayStation 4, Xbox One) zijn intrede in de markt heeft gedaan voor een hogere prijs. Deze waren vorig jaar nog niet verkrijgbaar.

Ondanks de stijging in consoleverkoop, is de verkoop van gamesoftware in retail met 25 procent gedaald. Bij consolegames is een afname van 17 procent merkbaar, bij pc-games een afname van 59 procent ten opzichte van vorig jaar. Een mogelijke verklaring voor de daling van fysieke verkopen is een verplaatsing van de markt naar digitale verkopen. GfK meet alleen fysieke verkoop. Diverse uitgevers, waaronder Electronic Arts en Ubisoft, meldden de afgelopen jaren een stijging in digitale verkopen.

Tot slot daalde de markt voor handhelds een derde. GfK wijt dit aan de populariteit van smartphones en tablets.

In het rapport van GfK blijkt ook dat de totale entertainmentmarkt in Nederland met ruim 17 procent is gedaald. Dit is wel exclusief streamingdiensten. De verkoop van fysieke muziek en films op dvd's en blu-rays zijn daarbij de grootste slachtoffers. De verkoop van televisieseries stijgt wel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou