Console Generatie | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Waarschijnlijk ben je een Xbox 360 of een PS3 (of allebij) speler. Mocht je een allebij speler zijn, dan heb je vast een 'basis' console waar je alle games voor koopt en voor de ander alleen gebruikt voor exclusives. 

Ik was vanaf de Xbox original een Xbox speler in hart en nieren. Dit komt eigenlijk omdat ik in mijn omgeving, niemand, maar dan ook niemand ken die een PS2 had. Sinds de Xbox original generatie een ten einde kwam, heb ik direct de 360 gekocht, zoals ik al zei, ik kende niemand met een PS in de buurt, en ook was de PS3 bijna 2 jaar later pas verkrijgbaar in Europa, dus uittesten was niet mogelijk. Wachten kon ik niet, daar kwamen in de twee jaar tijd veel te veel leuke titels uit die alleen op de 360.

Toch, was ik steeds weer nieuwsgierig om de PS3. Was die nou echt zo slecht als al mijn Xbox fanboy vrienden beweerden? Was het echt een nutteloos ding waarbij je eerst gemakkelijk 2 uur moest wachten tot de instalatie was voltooid? Ik wist immers niet beter omdat al mijn vrienden een Xbox hadden en ik nooit de kans had om een PS uit te testen. 

Na lange tijd ben ik de Xbox steeds meer beu geraakt. Er waren op Forza Motorsport en de tegenvaller Forza Horizon eigenlijk niet veel meer voor mij te doen. Halo boeide mij eigenlijk niet, en Gears of War was niet mijn ding. Er was steeds meer drang, om het onbekende PS gebied te onderzoeken. 

Wat bij mij de emmer liet overlopen was de klantenservice. Ik had een probleem, in mijn garantie periode en belde naar Xbox omdat de winkel niks kon doen. Het probleem was dat ik geen geluid hoorde komen door iedere headset die ik had geprobeerd. De fout lag niet aan de headset, of aan de controller. Toen ik contact opnam met Xbox, was dit het antwoord wat ik had gekregen, letterlijk: "Meneer, wij kennen dit probleem niet en kunnen niks voor u betekenen." Wie dan wel?

Ik was boos en had opgehangen. Doordat ik gefrustreerd was, heb ik al mijn 46 xbox games, op 10 na op koninginnedag verkocht. De rest, inclusief mijn oude Xbox slim omgeruild voor een nieuwe PS3 Super Slim bij de lokale gamestore.

Er is een nieuwe wereld open gegaan voor mij. Ik had nooit durven zeggen dat de PS3 mij zo erg zou bevallen. Dat alles wat mij verteld is over de urenlange laadtijden, installatie proce en of een controller waar je misvormde handen van krijgt niet waar was, vond ik erg jammer. Ik heb er vooral spijt van dat ik niet eerder was over gestapt. 

Nu, nog ieder geval een half jaartje om ervan te genieten tot de PS4, ben ik erg blij met de PS3. En niet te vergeten, de exclusives die ik mijn hele leven heb gemist.

Wat is jou favoriete console en vergeet vooral niet te vermelden waarom.

Ik hoop dat we hier een gezellige, normale converstie kunnen hebben over beide consoles en elkaar niet gaan bashen. 

- Akram Lechheb


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou