CoD: Warzone plaatst vermoedelijke cheaters bij elkaar op servers

CoD: Warzone plaatst vermoedelijke cheaters bij elkaar op servers

Infinity Ward heeft een update uitgebracht voor Warzone, de battle royale-game binnen de Call of Duty-franchise. Met die update worden vermoedelijke cheaters in hetzelfde potje tegen elkaar geplaatst.

Mensen waarvan daadwerkelijk is bewezen dat ze valsspelen, worden meteen verbannen, maar spelers waarvan het wordt vermoed, komen dus alleen andere vermoedelijke cheaters tegen tijdens matchmaking. Op die manier hoopt Infinity Ward er voor te zorgen dat reguliere spelers zo min mogelijk last hebben van cheaters.

Het is niet duidelijk wat de criteria zijn om als vermoedelijke cheater gezien te worden. Ook wordt niet gemeld wanneer spelers alleen nog maar potjes kunnen spelen met andere vermoedelijke cheaters. Valsspelers zijn al geruime tijd een groot probleem in Warzone. Eerder deelde Infinity Ward 50.000 bans uit, gevolgd door 70.000 bans.

De update zorgt er ook voor dat wanneer een cheater verbannen wordt, de speler die de cheater heeft gerapporteerd een melding krijgt. Het moet in de nabije toekomst ook mogelijk worden om valsspelers te rapporteren via de killcam en de spectator modus.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het is wel cruciaal wat de criteria's hiervoor zijn. Want je kan er misschien misbruik van maken door bijv. met een clan een sterke tegenstander onterecht te rapporteren. En dan is diegene in één klap meerdere malen gerapporteerd. Ik weet trouwens niet zeker hoe het tegenwoordig gecontroleerd wordt! Daarom kan het denk ik ook heel belangrijk zijn dat ze de optie: rapporteren met de bijbehorende killcam en spectator mode spoedig implementeren. Zo creëer je toch een second opinion! Maar hoe gaan ze deze meldingen behandelen, want dat wordt nog wel een behoorlijke klus dunkt mij!

0
test

@Sjakos Ik denk dat ze het ook kunnen zien aan de data die ze binnenkrijgen van een cheater. die zal niet kloppen met de verwachtingen. Als dan daarbij deze speler ook nog eens consequent iedere ronde veel te goede resultaten behaald, dan trekt dat de aandacht.

0

Waarom bewezen cheaters verbannen uit het spel. Wat mij betreft, dirigeer ze naar een server of shame waar enkel bewezen cheaters terecht komen... zonder ze daarvan op de hoogte te stellen. Hoe langer het duurt voordat ze doorhebben dat ze enkel in hun eigen uitwerpselen aan het wroeten zijn, hoe beter. Sterker: geef legitieme spelers een incentive om vrijwillig aan server of shame matches mee te doen om het zo echt mogelijk te laten lijken; korting, gratis in-game spullen, whatever. Je moet de extreme dopamine kick juist tegenwerken in plaats van meehelpen. De deur sluiten is helpen - dan gaan ze onmiddellijk naar het volgende spel om te vergallen en ze zijn er weinig tot niet door gehinderd. Nee nee, maak het minder leuk zodat ze het blijven proberen zonder dat ze hun kick kunnen halen.

0
test

@gimbal2 'Sterker: geef legitieme spelers een incentive om vrijwillig aan server of shame matches mee te doen om het zo echt mogelijk te laten lijken; korting, gratis in-game spullen, whatever.' Dit lijkt me dan geen goed idee. Zo geef je als developer onbewust het signaal af dat cheaters onderdeel zijn van het spel, waar je als gewone speler dus mee kunt verdienen. Terwijl cheaters mijns inziens dat op geen enkele wijze behoren te zijn. Gewone spelers willen er over het algemeen niets mee te maken hebben en die boodschap moet altijd duidelijk nageleefd worden gedurende het spel, door zowel de spelers als door de developers.

0
test

@gimbal2 Omdat de developer dan server ruimte moet gaan besteden aan mensen die cheaten en toch niks opleveren. Ze willen die lui zo snel mogelijk kwijt en terecht. Want dat soort lui zorgen er voor dat mensen die wel erlijk willen spelen er op een gegeven moment mee ophouden als ze te veel cheaters tergenkomen.

0

Aanbevolen voor jou