Cloudservice voor Genshin Impact verschijnt mogelijk binnenkort

Cloudservice voor Genshin Impact verschijnt mogelijk binnenkort

De cloudgamingdienst voor Genshin Impact zou mogelijk binnenkort verschijnen.

Onlangs zou deze informatie op de Wangsheng Funeral Parlor Discord zijn gelekt, zo meldt DualShockers. Het is bekend dat ontwikkelaar miHoYo de cloudservice al sinds medio vorig jaar test in thuisland China. Vooralsnog is dat alleen op iOS getest, maar de cloudservice zou uiteindelijk ook op andere platforms moeten verschijnen.

Via de cloudservice zou het mogelijk zijn op Genshin Impact op elk platform met de beste instellingen te spelen. Ook zouden spelers kunnen kiezen tussen 30 en 60 frames per seconde. De visuele effecten zouden alle details bevatten die vooralsnog alleen in de pc-versie van het spel beschikbaar zijn.

Het is niet duidelijk wanneer de cloudservice precies wordt uitgerold. Het spel verscheen in september 2020 voor PlayStation 4, pc, Android en iOS en vorig jaar voor PlayStation 5. De game is free-to-play en bevat een 'gacha-model', een variant van lootboxen waarmee spelers via onder andere echt geld personages en wapens kunnen verdienen.

De openwereldgame wordt veel vergeleken met Zelda: Breath of the Wild en bevat een diepgaand rpg-systeem en multiplayeropties met crossplay tussen alle platformen. Een Switch-versie is al geruime tijd in ontwikkeling, maar die is nog altijd niet uit. Mogelijk wordt er gewacht tot de cloudservice af is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"De openwereldgame wordt veel vergeleken met Zelda: Breath of the Wild" Houd daar eens mee op, met die vergelijking. Het is echt een TOTAAL ander spel!

0
test

@DjZiggy1 Ze vergelijken het er zelf mee... (bron: Gameinformer, september 29, 2020) "Studio miHoYo has been adamant since launch that the visuals of Genshin were inspired, but not limited, by Legend of Zelda: Breath of the Wild... ...In a recent interview with FreeMMOStation, a representative of miHoYo mentioned that the studio has always held Breath of the Wild "in high regard" and that it hasn't been shy about sharing how Nintendo's open-world game inspired Genshin. "

0

@Lavandou Visuals, maar niets meer of minder.

0

@DjZiggy1 Haha, ja, gelijk heb je. Zoals een paar dagen geleden al duidelijk werd onder het stukje van Michel dat er toch best wel veel mensen zijn die Breath of the Wild helemaal niet zo geweldig vinden, waaronder ondergetekende dus ook. Desondanks vermaak ik me nu al meer dan een jaar enorm goed met Genshin. Het is echt een heel ander spel inderdaad. Voor een ieder die dit leest en het nog niet heeft geprobeerd, laat de vergelijking met Breath of the Wild je dus absoluut niet in negatieve zin afschrikken, mocht dat het geval zijn, en overweeg het een kans te geven. Vooral als 'ie straks (eindelijk!) ook beschikbaar is op de Switch d.m.v. een cloud versie.

0

@Chiaro Er zijn maar weinig Nederlandse spelers inderdaad. Deze mag wel wat meer liefde hebben vind ik.

0

Aanbevolen voor jou