City of Heroes gaat offline, studio wordt gesloten | Gamer.nl

City of Heroes gaat offline, studio wordt gesloten | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Lincoln Davies van NCSoft laat weten dat de franchise niet meer binnen de plannen van de uitgever past. Alle rekeningen voor abonnementen en microtransacties worden vanaf nu stopgezet. Ontwikkelaar Paragon Studios stelt in de komende weken meer informatie over de aankomende periode tot 30 november naar buiten te brengen.

NCsoft, dat afgelopen week Guild Wars 2 uitbracht, lanceerde City of Heroes in 2005. In september 2011 ging de game free-to-play onder de naam Freedom. "Freedom gaf City of Heroes een nieuw leven", aldus community manager Andy Belford in een statement op de website van de game. "De game was en is springlevend en vult zich elke dag met nieuwe spelers die mee willen vechten. Het is belangrijk om te weten dat Freedom niet gefaald heeft."

Belford vervolgt: "Dit komt echt door een andere richting die NCsoft op gaat en helaas past Paragon niet bij die richting. We hebben als team geen kwade gevoelens jegens NCsoft en bedanken hen voor de vele jaren aan ondersteuning." Inmiddels hebben zo'n 10.000 mensen een petitie ondertekend in de hoop dat City of Heroes alsnog online blijft.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou