CEO Epic Games over rechtszaak Apple en Google: 'We vechten voor vrijheid'

CEO Epic Games over rechtszaak Apple en Google: 'We vechten voor vrijheid'

Epic Games-CEO Tim Sweeney heeft zich uitgesproken over de rechtszaak tegen Apple en Google.

"Simpel gezegd vechten we voor de vrijheid van mensen die smartphones hebben gekocht en apps van bronnen naar keuze installeren, de vrijheid van appmakers om ze te distribueren zoals ze dat willen en de vrijheid van beide groepen om direct zaken te doen", zegt Sweeney op Twitter.

"Het voornaamste tegenargument is dat 'smartphonemakers kunnen doen wat ze willen'. Dit is een vreselijk idee. We hebben allemaal rechten, en we moeten vechten tegen degenen die ze ontkennen. Zelfs wanneer we moeten vechten tegen een geliefd bedrijf als Apple.

Een ander argument tegen #FreeFortnite is dat het 'gewoon een miljardenbedrijf tegen een biljoenenbedrijf vecht om geld'. Maar dit gevecht gaat niet om een speciale deal voor Epic, we willen vrijheid voor alle ontwikkelaars.

Tot slot is er niks mis met vechten voor geld. Je werkt hard om het te verdienen. Wanneer je het uitgeeft, bepaalt hoe het geld wordt verdeeld of je het maken van games bekostigt of dat het wordt afgenomen door een tussenpersoon die zijn macht gebruikt om gamers te scheiden van ontwikkelaars."

Deze week introduceerde Epic Games een betaalmiddel in de mobiele versie van Fortnite waarin spelers ook direct aan het bedrijf kunnen betalen, in plaats van via de App Store of Google Play Store. Daarbij kregen gebruikers twintig procent korting, omdat er geen dertig procent van het bedrag afgedragen zou hoeven worden aan de platformhouders.

Apple en Google haalden Fortnite vervolgens van de mobiele winkels, waarna Epic beide bedrijven aanklaagde.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

@niqomipa Ja dit gaat gewoon over geld en aan de ene kant is het raar dat ze zo`n grote fee moeten afdragen. Daarnaast vind ik deze zin zo kortzichtig "Tot slot is er niks mis met vechten voor geld. Je werkt hard om het te verdienen. ". Dit is de kern van veel van onze problematiek waar uiteindelijk de mensen in de excutive chairs baat bij hebben. Als mensen meer zouden richten op wat ze leuk zouden vinden met iets doen wat bijdraagt aan onze maatschappij waarbij er wel verschillen in salaris zijn maar het verschil veel kleiner is dan nu zal onze maatschappij en mensen veel beter functioneren ipv elkaar aan te vechten waarbij veel energie verloren gaat en de gemiddelde werknemer zich te pletter moet werken voor de visie van een workaholic. Ook komen hier extreme werkmethodes uit voort voor steeds meer winst waarbij ethiek het veld moet ruimen. Dit schaad het vertrouwen in de maatschappij onderling tussen burgers weer en er moet overgereguleerd worden om om te gaan met dit soort excessen. Geld als drijfveer in het leven is gewoon een slechte zaak.

0
test

@niqomipa Epic geeft in ieder geval terug aan de community met gratis games elke week. Valve blijft in het geld zwemmen en doet er geen fuck mee.

0

Aanbevolen voor jou