CD Projekt Red: 'We zijn niet te koop'

CD Projekt Red: 'We zijn niet te koop'

Geruchten over een overname door PlayStation blijken ongegrond

The Witcher- en Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red is op dit moment niet te koop.

Dat heeft de CEO van het bedrijf, CEO Adam Kiciński, bevestigd nadat er geruchten gingen dat Sony PlayStation mogelijk interesse had in het overnemen van de Poolse studio.

"Niets is wat ons betreft veranderd", zo antwoordde Kiciński op een vraag tijdens een gesprek met investeerders. "Ik kan herhalen wat we de afgelopen jaren al hebben verteld - CD Projekt staat niet te koop. We willen onafhankelijk blijven. We hebben wat mij betreft een geweldige strategie. Het is niet makkelijk om uit te voeren, maar het is wel erg fijn om ons eigen pad te bewandelen." Over de berichten over de overname door PlayStation: "Het is een puur gerucht."

Ook een pr-medewerkster van het bedrijf benadrukt op social media dat er geen gesprekken met Sony worden gehouden, zoals hieronder bekeken kan worden.

CD Projekt Red heeft een remake van de eerste The Witcher-game in ontwikkeling. Ook werkt het aan een nieuwe trilogie binnen The Witcher-reeks. Met The Molasses Flood ontwikkelt het bedrijf een The Witcher-spin-off. Verder wordt er gewerkt aan de Cyberpunk 2077-dlc Phantom Liberty, alsmede een vervolg.

Watch on YouTube
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

-4
test

Inderdaad. Ik weet niet hoe de release van TW3 verliep, want die speelde ik pas een jaar later ofzo. Maar het CP2077 drama hoeft niet nog eens.

0
test

Release van The Witcher 3 was net zo dramatisch misschien wel meer dan Cyberpunk 2077.

-7
test

Deze gebruiker is verwijderd

-3
test

Ik had niet echt problemen, maar dat zegt niks over hoe het algemeen wel of niet zou zijn gegaan.

-2

Deze gebruiker is verwijderd

-1
test

hmm "het is een puur gerucht", dat is geen bevestiging maar ook geen ontkenning

0

Ok, maar als ze dan even verderop ook nog zeggen dat er geen gesprekken met Sony worden gehouden, dan lijkt het me toch duidelijk dat er echt niets gaande is.

0
test

En tot nu toe klopt er nog geen 1 overname gerucht even uit me hoofd. Niemand zei dat micro zenimax en abk ging kopen of die kleine studios en ook over de overnames van sony had niemand goed. Want bungie zou terug komen naar micro maar dat werd Sony en de andere had ook niemand. Als ik een gok moet wagen zie ik cdpr eerder naar micro gaan dan naar Sony ze hebben al veel samen gewerkt i. Verleden met witcher 2 en cyberpunk. En verhaal ging vorig jaar of jaar er voor ook nog over cdpr en toen zeiden ze ook al dat ze zelfstandig blijven.

-2
test

[quote]Yah, we're not in such talks with Sony.[/quote] Duidelijker wordt het volgens mij niet.

-3

Aanbevolen voor jou