Call of Duty: Warzone is 80 miljoen keer gedownload

Call of Duty: Warzone is 80 miljoen keer gedownload

Call of Duty: Warzone is inmiddels ruim 80 miljoen keer gedownload.

Dat laat Bobby Kotick, CEO van Activision, weten in een interview met VentureBeat. Een korte rekensom leert ons dat Warzone dus wereldwijd twintig miljard gigabytes aan vrije opslagruimte in beslag neemt.

Kotick geeft in het interview aan dat de free-to-play benadering van Warzone ervoor heeft gezorgd dat het maandelijkse aantal Call of Duty-spelers verdriedubbeld is ten opzichte van vorig jaar. Ook het aantal gespeelde uren is flink toegenomen, dit jaar zijn er zeven keer zoveel uren aan Call of Duty gespendeerd ten opzichte van het jaar hiervoor.

De populariteit van Warzone moet volgens de CEO dan ook gebruikt worden als marketingtool. In augustus vond er een in-game evenement plaats waarin spelers toegang konden krijgen tot de trailer van de volgende Call of Duty-game, Cold War.

Kotick geeft aan dat deze benadering in de toekomst vaker gebruikt zal worden bij Activision-games. Volgens de CEO is dit de meeste directe manier om de doelgroep de bereiken en daarom uiterst effectief.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

had hem ook op xbox en mobile maar heb het nu niet meer. Dat van gedownload zegt me niet zoveel zeg maar meer hoeveel dagelijkse gebruikers ze hebben. Denk dat het zwaar in miljoenen loopt maar zal wel minder zijn denk ik.

0

Aanbevolen voor jou