Bungie wint wederom rechtszaak tegen Destiny 2-cheatverkoper

Bungie wint wederom rechtszaak tegen Destiny 2-cheatverkoper

De schuldige moet 12 miljoen dollar aan Bungie betalen

Bungie heeft een rechtszaak gewonnen tegen een cheatverkoper van Destiny 2 en heeft recht op iets meer dan 12 miljoen dollar.

Dat meldt TheGamePost. De Romeense verkoper Mihai Claudiu-Florentin heeft via VeteranCheats cheats voor Destiny 2 verkocht, waarmee spelers oneerlijke voordelen ten opzichte van hun tegenstanders verkregen. Zo kon men door muren kijken en werd het mikken makkelijker gemaakt. Claudiu-Florentin heeft de code 5848 keer verkocht en vroeg 2000 dollar per verkochte code.

Bungie opperde dat VeteranCheats de speelervaring van eerlijke Destiny 2-spelers vergalde. De ontwikkelaar moest minimaal 200.000 dollar uitgeven aan beveiliging en extra werknemers om VeteranCheats tegen te gaan. De rechter besloot dan ook dat Claudiu-Florentin 12 miljoen dollar moet betalen.

Het is niet voor het eerst dat Bungie een cheaterverkoper voor de rechter sleept en wint. Vorig jaar won het bedrijf een vergelijkbare rechtszaak tegen Elite Boss Tech. Ook AimJunkies verloor eerder dit jaar een rechtszaak en moest toen een boete van 4,3 miljoen dollar betalen. Verder is er een rechtszaak bezig tegen Lavicheats-eigenaar Kunal Bansal, die sindsdien niet meer adverteert voor Destiny 2-cheats.

Bungie gaf eerder deze maand aan harder te zullen optreden tegen Destiny 2-cheaters, bijvoorbeeld door spelers die randapparatuur gebruiken tegen te gaan. Die apparaten gebruiken scripts om de game-client voor de gek te houden en op die manier bijvoorbeeld meer hulp bij het richten te verkrijgen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hihi.. rare jongens die Romeinen. Maar ik neem aan dat hier Roemeens wordt bedoeld..

0
test

@Wiepie LOL! Jep, thanks voor de heads up

0

Aanbevolen voor jou