Britse game-industrie wil strengere regelgeving omtrent lootboxes

Britse game-industrie wil strengere regelgeving omtrent lootboxes

Er zijn elf 'principes' samengesteld

De Britse gamehandelsvereniging UKIE wil strengere regelgeving omtrent lootboxes bewerkstelligen.

UKIE heeft samen met de overheid elf 'principes' samengesteld die voor "verbeterde bescherming voor kinderen, jongeren en volwassenen moeten zorgen in verband met zorgen rondom lootboxes".

Zo wil men er voor zorgen dat elke game met lootboxes dat voor aankoop duidelijk aangeeft, alsmede duidelijkheid over hoe waarschijnlijk het is dat er gewenste content in een lootbox zit. Ook moet het gemakkelijker worden voor consumenten om hun geld terug te krijgen.

"Deze principes verbetert de veiligheid van alle spelers en onderstreept de drang van de industrie om veilige en verantwoordelijke speelsessies aan te bieden", aldus UKIE's co-CEO Daniel Wood. Alle principes zijn op de website van UKIE terug te vinden.

Vorig jaar riep de Britse overheid de game-industrie al op om lootboxes aan te pakken. De vorming van deze principes lijkt daar dan ook een reactie op. Volgens John Whittingdale, de minister van de creatieve industrie in Groot-Brittannië, zijn deze principes "een grote stap voorwaarts om er voor te zorgen dat spelers op verantwoordelijke en veilige wijze van games kunne genieten. We kijken er naar uit dat gamebedrijven deze plannen gaan gebruiken en zullen hun progressie nauwlettend in de gaten houden."

Lootboxes in games worden al jaren bekritiseerd door overheden. In Nederland zijn er plannen om lootboxes in hun geheel te verbieden. Micky Adriaansens, de minister van economische zaken en klimaat van Nederland, draagt in haar agenda voor de Tweede Kamer een totaal verbod op lootboxes aan. Ze wil daarnaast in-game aankopen reguleren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het zou fijn zijn om een keer een normale store te zien waar alle optionele skins en items los te kopen zijn. Want ook van de games met loodboxen heb je een shop, alleen die shop is super kaal, laat niet alle beschikbare content zien, alleen wat nu "hot" is.

0

Aanbevolen voor jou