Blade Runner-remaster uitgesteld naar volgend jaar

Blade Runner-remaster uitgesteld naar volgend jaar

Het eerder aangekondigde Blade Runner: Enhanced Edition komt niet meer dit jaar uit en is uitgesteld naar ergens volgend jaar.

Een precieze nieuwe releasedatum is er nog niet. "Er zijn wat obstakels die we moeten overkomen", zo legt de ontwikkelaar uit. "De jacht die we hebben gemaakt op het oorspronkelijke bronmateriaal heeft ons daarnaast met lege handen achtergelaten."

Blade Runner: Enhanced Edition wordt ontwikkeld door Nightdive Studios, de ontwikkelaar van de aankomende System Shock-remake en diverse remasters zoals Doom 64 en de Turok-games. De game De game komt naar pc, PlayStation 4, Xbox One en Switch.

De klassieke point-and-click adventure Blade Runner van Westwood Studios verscheen in 1997. Dat was opvallend, want de film waarop de game gebaseerd is verscheen in 1982. In plaats van een gemakkelijke kopie van de film, werd spelers een gedeeltelijk gerandomiseerde adventure voorgeschoteld. Personages hadden een real-time schema die ze aanhielden en er waren ook nog eens verschillende eindes.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het origineel is echt steengoed! Zit hier ook best naar uit te kijken. Maar ik vind het bizar dat ze tegen problemen aanlopen als assets die niet werken en broncode's die ze niet kunnen vinden (lees: krijgen van EA), terwijl er wel al een releasedatum was aangekondigd. Het lijkt me dat er iets anders aan de hand is. Dit verwacht ik niet van Nightdive...

0

Aanbevolen voor jou