Bethesda annuleert Prey 2 | Gamer.nl

Bethesda annuleert Prey 2 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"We zagen nooit een pad naar succes", meldt Hines. "Het voldeed niet aan onze kwaliteit tandaarden en we besloten het te annuleren. De game is niet langer in ontwikkeling".

Prey 2 werd in 2011 aangekondigd als vervolg op de oorspronkelijke game uit 2006. Het verhaal draait om US Marshall Killian Samuels, die door aliens ontvoerd wordt naar Exodus en, mede dankzij zijn geheugenverlies, als premiejager werkt. 

Vorig jaar gingen er al geruchten dat de game geannuleerd was. Bethesda liet toen echter weten dat dit niet het geval was.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou