Bayonetta-bedenker mag een jaar lang geen games maken

Bayonetta-bedenker mag een jaar lang geen games maken

Hij is niet van plan om met pensioen te gaan

Hideki Kamiya, de bedenker van Bayonetta die onlangs is vertrokken bij PlatinumGames, mag een jaar lang niet werkzaam zijn in de game-industrie.

De Japanse ontwikkelaar is een YouTube-kanaal gestart, en in de eerste video vertelt hij meer over zijn huidige situatie. Afgelopen maand bleek dat Kamiya wegging bij PlatinumGames, de studio achter games als Bayonetta, The Wonderful 101 en Astral Chain. Op 12 oktober is hij daadwerkelijk vertrokken.

In de nieuwe video laat Kamiya weten dat hij van plan is om games te blijven maken, maar dat hij dit een jaar lang niet mag doen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met een concurrentiebeding van PlatinumGames.

"Ik voel me weer opgeladen nadat ik ben vertrokken. Ik kijk naar Netflix, Disney Plus, YouTube enzovoorts. Ik weet niet eens meer welke dag het is. Ik heb al een tijdje niet gewerkt. Ik denk dat het drie maanden geleden is dat ik de beslissing maakte om ontslag te nemen. Toen ik de knoop doorhakte, moest ik mijn speelgoed opruimen. Toen ik daar klaar mee was, had ik betaald vakantie."

Het is niet bekend waarom Kamiya is vertrokken bij PlatinumGames. De nieuwe video biedt niet veel meer duidelijkheid. "Ik ben vertrokken omdat ik mijn overtuigingen als gamemaker wilde volgen. Ik denk dat ik de juiste weg ben ingeslagen. Ik ga nog niet met pensioen. Ik wl games blijven maken. Ik kan een jaar lang niet (in dezelfde industrie) werken vanwege redenen. Dus het zal een tijd duren voordat ik met goed nieuws kom. Maar het gaat gebeuren."

Vervolgens laat Kamiya weten dat hij openstaat voor werk. "Ik overweeg elk aanbod van meer dan honderd miljoen yen (633.700 euro) per jaar. Dus als een bedrijf mij dat wil bieden, neem contact met me op." Aan het einde van de video rijdt Kamiya weg van het parkeerterrein van PlatinumGames in een Lamborghini Countach.

Kamiya begon zijn carrière bij Capcom, waar hij games als Devil May Cry, Resident Evil 2, Okami en Viewtiful Joe regisseerde. In 2006 was hij een van de oprichters van de Japanse studio PlatinumGames, en stond hij aan het roer van Bayonetta en The Wonderful 101. Hij overzag ook de ontwikkeling van Bayonetta en werd vorig jaar uitgeroepen tot vicepresident van het bedrijf. De afgelopen tijd werkte hij aan de mysterieuze superheldengame Project GG. De status van dat spel nu Kamiya vertrekt is onbekend.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Das langer dan die gene van Microsoft die laast vertrok die had half jaar. Even ander nieuws cma heeft abk goed gekeurd.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 13 oktober 2023 - 06:53]

0

Aanbevolen voor jou