Battlefield 3 ook competitie gericht? | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Battlefield 3 ligt nu een aantal weken in de schappen. Het is duidelijk dat DICE een pracht van een game heeft gemaakt. De singleplayer viel wat tegen, maar waar het bij Battlefield om gaat is de multiplayermodus en die is fantastisch. De gameplay is geweldig, de graphics zijn oogverblindend en de maps zijn gevarieerd. Het spel is groot succes voor DICE en EA, maar of Battlefield ook een succes wordt binnen de eSports is nog maar de vraag.

De Multiplayer van Battlefield is het zeker waard om een hoge plek in de eSports wereld te krijgen. De wapens schieten lekker, de cla es zijn gebalanceerd en ook voertuigen zijn niet té krachtig. Teamwork ligt voorop in deze multiplayer. Zit je team vol met één specifieke cla ? Dan is het potje eigenlijk al verloren. Voertuigen vernietigen word al moeilijk zonder engineers in je team. En zonder supports zit je al vrij snel met een leeg magazijn. Binnen elke game mode heb je wel een vorm van teamwork nodig om te overwinnen. 'Search and Destroy' is tegenwoordig de populairste game mode binnen de competities en in Battlefield 3 kan je deze mode niet spelen. De game mode 'Rush' lijkt hier het meeste op.


Waar veel spellen custom Mods's toelaten zal Battlefield 3 dit niet doen. Spelers zullen, tot nog toe, niet de mogelijkheid krijgen om zelf met de game-engine te werken. Frostbite 2 is volgens DICE een te complexe engine om zelf mee te werken. Het zou een te grote uitdaging worden voor gamers om hiermee te werken. Het nadeel hiervan is dat de competitie gerichte mogelijkheden hiermee worden beperkt. De matches zullen volgens 'de regels' van DICE dus gespeeld worden. Je zou het kunnen zien als een Call of Duty 4 competitie waarin de killstreaks aanstaan. Ook heeft Battlefield 3 geen LAN-ondersteuning. Het is dus niet mogelijk om via een lokaal netwerk tegen een ander team te spelen. Competities zullen dus altijd online gespeeld moeten worden.


Battlefield 3 is een pracht van een spel, maar als het ook populair word binnen de eSports scene ligt deels aan de ontwikkelaars en uitgever van het spel. Zolang de spelers niet met de Frostbite 2 engine kunnen werken zullen de beperkingen te groot zijn om Battlefield 3 als competitie gericht spel te zien.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou