'Batman-ontwikkelaar Rocksteady deed niks tegen seksuele intimidatie'

'Batman-ontwikkelaar Rocksteady deed niks tegen seksuele intimidatie'

Ontwikkelaar Rocksteady heeft lange tijd niets gedaan aan klachten over seksuele intimidatie en een giftige werksfeer binnen de studio. Dat meldthref="https://www.theguardian.com/world/2020/aug/18/games-firm-rocksteady-accused-of-lack-of-action-on-harassment"> The Guardian</a> op basis van een brief van werknemers en een anonieme gesprek met een van hen.

Volgens deze bronnen verstuurden werknemers in november 2018 een brief naar de bazen van het bedrijf. In die brief werd grensoverschrijdend gedrag aan het licht gebracht. Het werd ondertekend door tien vrouwelijke werknemers, waar Rocksteady toen zestien vrouwelijke werknemers telde.

De brief haalt meerdere voorbeelden van seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag aan. Er wordt onder andere gesproken over "ongewenste avances, het staren naar vrouwelijke lichaamsdelen en ongepaste opmerkingen op de werkvloer", "oneerbiedig of seksueel bespreken van vrouwen met collega's" en het gebruik van "scheldwoorden over transgenders".

De vrouw zegt tegen The Guardian dat ze nu naar buiten treedt, omdat er lange tijd niks is gebeurd. "Het hele bedrijf kreeg een seminar van een uur. Iedereen moest een statement ondertekenen waarin stond dat ze de training hadden gehad. Het voelde als een manier om zich in te dekken."

Rocksteady erkent het bestaan van de brief en belooft om meer te doen tegen dit soort praktijken. "Vanaf het begin wilden we een plek maken waar we zorgen voor mensen, een plek gebouwd op respect en inclusiviteit", zegt een woordvoerder tegen The Guardian.

"In 2018 kregen we een brief van een aantal vrouwelijke medewerkers met zorgen die ze in die tijd hadden. We hebben direct strenge maatregelen getroffen om de aangehaalde problemen aan te pakken. De afgelopen twee jaar hebben we zorgvuldig geluisterd en geleerd van onze werknemers, om ervoor te zorgen dat iedereen in het team zich gesteund voelt. In 2020 zetten we nog meer in om een inclusieve cultuur te ontwikkelen en we zijn vastberaden om op te komen voor ons personeel."

Rocksteady staat op het punt om zijn nieuwe game te onthullen. Op 22 augustus zou er meer bekend worden gemaakt over hun nieuwe Suicide Squad-game.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Scheldwoorden" over transgenders, betrokkene zijn waarschijnlijk niet eens trafo, lekker belangrijk dus. Ik ben dat gezeik en de eufemismes in deze maatschappij meer dan zat. Je kan kan nergens iets meer zeggen of er is een of andere zeikerd wel "offended". Ik mis de tijden zonder internet waar idioten geen stem hadden en genegeerd konden worden.

0
test

@dezwarteziel Jemig gaan we weer met iemand die het weer niet snapt. Ga lekker in een andere maatschappij wonen dan. Hier is en hoort iedereen gewoon welkom te zijn. Ga jij maar lekker terug naar Rusland.

0
test

@dezwarteziel Hulde. Ik ben dat gezeur ook meer dan zat. Een tik op de billen, nou nou het is wat. Kan me nog een tentfeest herinneren waar mij "hetzelfde overkwam" door een leeftijd zijnde vrouw. Nou nou wat een trauma.

0
test

@JohnniePeters dus omdat het jou is overkomen en het jou niks deed, zou dit dus de maatschappelijke standaard moeten zijn?

0
test

Zo te lezen betreft het oude metoo onzin waar zwaar overdreven op wordt gerageerd waardoor alle geloofwaardigheid ver te zoeken is. Maar het verbaasd mij niks dat dit van The Guardian komt. Hetzelfde "woke" media waar hun personeel op Twitter opriep om de president van Amerika te laten vermoorden "it's about time for a presidential assasination." Kortom weer click bait van een noodleidend mediabedrijf dat in elk artikel €1 zit te bedelen.

0
test

@StormFox , juist.

0

Aanbevolen voor jou