Batman: Arkham Knight's grote open wereld heeft een reden | Gamer.nl

Batman: Arkham Knight's grote open wereld heeft een reden | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"Het kat-en-muis spel tu en The Joker en Batman moest zich afspelen in het Asylum. Dat verhaal had dus zijn eigen plek. We verplaatsten dit naar de open wereld om spelers de nieuwe grappling gun te geven en te laten zweefvliegen. Dit vroeg om een grotere wereld. Wat we echter altijd misten was de Batmobiel. Deze zou niet hebben gewerkt in Asylum of City, dus daar moesten we een grote open wereld omheen bouwen", meldt Perkins.

Rocksteady tracht toch een sterk (cinematisch) verhaal neer te zetten in die grote open wereld. Er zullen sidequests zijn, maar de main quests volgen nog steeds een lineaire verhaalvertelling. Hierbij heeft het bedrijf nagedacht hoe de game doorspeelt zonder Batmans aartsvijand The Joker. "Beeld je een wereld in waarin hij niet aanwezig is en geen chaos creërt. De andere criminelen kunnen zich organiseren, samenwerken en zo grotere uitdagingen vormen", aldus Perkins.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou