Bandai Namco bevestigt gehackt te zijn

Bandai Namco bevestigt gehackt te zijn

Bandai Namco bevestigt de berichten dat de uitgever gehackt is.

Eerder deze week claimde een ransomewaregroep genaamd ALPHV (ook bekend als BlackCat) Bandai Namco te hebben gehackt. De uitgever bevestigt aan VGC dat ze inderdaad gehackt zijn: “Op 3 juli, 2022, bevestigde Bandai Namco Holdings Inc. dat een ongeautoriseerde derde partij toegang kreeg tot de interne systemen van verschillende Group-bedrijven in Aziatische regio’s (met uitzondering van Japan)”, aldus de uitgever.

“Nadat we de ongeautoriseerde toegang bevestigden, hebben we maatregelen genomen zoals het blokkeren van toegang tot de servers om de schade te beperken. Daarbovenop is er een kans dat informatie van klanten gerelateerd aan de Toys and Hobby Business in Aziatische regio’s (met uitzondering van Japan) bij de servers en pc’s zat inbegrepen, en we identificeren momenteel de status van bestaande lekken, de grootte van de schade en doen onderzoek naar de oorzaak.”

Toys and Hobby Business is de tak binnen Bandai Namco die zich bezighoudt met de “planning, ontwikkeling, productie en verkoop van speelgoed, capsulespeelgoed, kaarten, zoetwaren en voedsel, kleding, diversen, plastic modellen, prijzen, briefpapier en andere producten”.

“We zullen de oorzaak van dit incident blijven onderzoeken en zullen de resultaten, waar gepast, delen. We zullen ook met externe organisaties samenwerken om onze beveiliging in de hele Group te versterken en maatregelen nemen om herhaling te voorkomen. We bieden onze oprechte excuses aan iedereen die hierbij betrokken is, voor enige complicaties of zorgen die dit incident veroorzaken."

Vx-underground meldde maandag dat de ALPHV-ransomewaregroep Bandai Namco wilde afpersen. Ransomware is software die gebruikt wordt om geld af te troggelen van slachtoffers. Vaak dreigt men om interne data naar buiten te brengen als er niet betaald wordt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou