Atari verlengt rechten op RollerCoaster Tycoon-franchise

Atari verlengt rechten op RollerCoaster Tycoon-franchise

Atari behoudt nog minstens een decennium lang de rechten op RollerCoaster Tycoon.

Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten middels een persbericht. De licentie wordt verleend door Chris Sawyer, de bedenker van de franchise. 

Atari is van plan om nieuwe games te ontwikkelend in de reeks, de franchise nog meer via zowel digitale als fysieke distributie te verspreiden en mogelijkheden te onderzoeken voor samenwerkingen rondom merchandise.

De eerste RollerCoaster Tycoon-game verscheen in 1999 en werd ontwikkeld door Sawyer en uitgebracht door Hasbro Interactive. Dat bedrijf werd samengevoegd met Infogrames, waarna het vervolg uitkwam. In 2003 veranderde Infogrames in Atari, waarna een derde game in de reeks werd ontwikkeld door Frontier Developments.

Laatstgenoemde ontwikkelaar vindt tegenwoordig succes met spellen als Planet Coaster en Planet Zoo, terwijl Atari sinds het derde deel met weinig kritisch succes vervolgen op RollerCoaster Tycoon heeft ontwikkeld. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De eerste 2 heb ik vroeger kapotgespeeld. Daarna is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Maar dat zie je wel met veel franchises tegenwoordig. Beetje uit dezelfde tijd: The Settlers, ik maak me wel een beetje zorgen om die reboot die het daglicht maar niet ziet, zeker na het spelen van de beta.

0

@RikkieDee Nou ja als de beta je al zorgen baarde dan zou je juist blij moeten zijn dat het langer duurt...

0

@RikkieDee Oef die nieuwe Settlers die nog steeds moet uitkomen was ik al helemaal vergeten.

0
test

Ik ben ervan overtuigd dat als ze een deel 4 zouden uitbrengen met de graphics en gameplay van deel 1 & 2 het een denderend succes zou zijn. Voor mij een instabuy in ieder geval.

0
test

@vVeen071 onderschat niet hoe moeilijk het zal zijn om dat niveau opnieuw te halen. De physics in de achtbaan is logisch en speelt, zeker in de latere parken, een belangrijke rol voor de kwaliteit van de attracties, het economische systeem zit goed in elkaar, je kunt veel managen zonder enige vorm van micromanagement... Die games waren echt verdomd goed.

0

Aanbevolen voor jou