Atari gaat makers System Shock-remake overnemen

Atari gaat makers System Shock-remake overnemen

Atari heeft het plan uitgesproken om Nightdive Studios, de ontwikkelaar van de aankomende System Shock-remake, over te nemen.

Dat werd onder andere via Yahoo bekendgemaakt. Ook Stephen Kick, de CEO van Nightdive, praatte er over op Twitter. Hij geeft aan "erg trots te zijn om de krachten met Atari te bundelen om games waarvan we houden opnieuw tot level te wekken".

Volgens Yahoo wordt er 5 miljoen dollar direct en 5 miljoen dollar via aandelen overgemaakt om de overname te bezegelen. Daarnaast is er nog eens 10 miljoen dollar die verspreid over de komende drie jaar uitgedeeld kan worden, afhankelijk van de prestaties van de ontwikkelaar.

Door de overname zal Atari eigenaar worden van Nightdive Studios en alle IP's en games van het bedrijf. Ook de KEX Engine, die Nightdive gebruikt om retrogames op nieuwere platforms speelbaar te maken, wordt dan eigendom van Atari. Verwacht wordt dat de aankoop in april wordt afgerond.

Nightdive is vooral bekend van het uitbrengen van nieuwe versies van klassieke games, zoals Turok: Dinosaur Hunter, Doom 64 en Quake. De System Shock-remake staat op moment van schrijven gepland voor een release op 30 mei.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou