Ash verlaat na 25 jaar de Pokémon-anime

Ash verlaat na 25 jaar de Pokémon-anime

De speculaties van fans blijken toch waar: Ash Ketchum laat na een periode van 25 jaar de Pokémon-serie achter zich. Dit kondigt The Pokémon Company aan via een video op YouTube.

Ash wordt na afloop van de huidige Master Journeys-anime vervangen door twee andere hoofdrolspelers. De nieuwe serie, die zich afspeelt in de Paldea-regio uit Pokémon Scarlet & Violet, draait om de personages Liko en Roy (zie afbeelding).

Pokémon

De laatste aflevering van Master Journeys is zojuist in Japan uitgezonden. Daarmee is het avontuur van Ash overigens nog niet klaar. Vanaf vrijdag 13 januari wordt namelijk het ‘laatste hoofdstuk’ van Ash’ en Pikachu’s avontuur uitgezonden, dat bestaat uit elf afleveringen. In de korte trailer die van de reeks is verschenen is te zien dat meerdere oude vrienden en voormalige pokémon van Ash langskomen. Zo kunnen we hoogstwaarschijnlijk Misty, Brock en Gary verwachten.

Er werd al tijden gedacht dat Ash na het huidige seizoen, dat zich zowel afspeelt in Galar als alle andere regio’s, de serie zou verlaten. Deze geruchten ontstonden vooral omdat Ash het Master Eight-toernooi won en zich daardoor officieel Pokémon-meester mocht noemen. In de eerste aflevering van Pokémon werd al duidelijk dat dit zijn ultieme doel was.

Het afscheid van Ash zal voor veel Pokémon-fans hard aankomen. Diverse generaties zijn namelijk opgegroeid met de jonge trainer als protagonist van de anime, die in 1997 van start ging. Dat Ash en Pikachu straks een emotioneel afscheid gaan krijgen, zit er wel dik in. Tot dusver zijn er maar liefst 1221 afleveringen, 23 films en 62 manga’s van Pokémon verschenen.

Pokémon: Master Journeys is in Nederland elke doordeweekse dag om 16:15 te zien op Nickelodeon. Ook op Netflix zijn de afleveringen van het huidige seizoen te vinden.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Arme team rocket. Nu kunnen ze niet meer achter Pikachu aan gaan sinds aflevering 2.

0
test

@Saria282 tuurlijk wel, maar nu krijgt Ash waarschijnlijk zn eigen gym en zullen ze em daar vinden.

0
test

@-JK- Hij is de grote champion. Nog groter dan de elite four. Denk dat het lang zal duren voordat we hem weer zien. Misschien bovenaan Mt. Silver haha. Daarover gesproken het zou wel heel vet zijn als ze Ash in Scarlet en Violet doen als een soort ultieme tegenstander net als Red in Gold en Silver.

0
test

Momentje hoor...

0

Aanbevolen voor jou