Arc Raiders wordt een PvPvE-extraction shooter

Arc Raiders wordt een PvPvE-extraction shooter

Genre is iets aangepast sinds de onthulling van de game

Arc Raiders van Embark Studios wordt niet meer een PvE-shooter, maar een PvPvE-extraction shooter.

Dat heeft de ontwikkelaar laten weten in een nieuwe blogpost. De game werd vorig jaar al uitgesteld en volgens producent Aleksander Grøndal heeft dat, in combinatie met de komst van een andere shooter van het bedrijf genaamd The Finals, er voor gezorgd dat het genre van de game is aangepast.

Spelers nemen het straks op tegen zowel computergestuurde als menselijke vijanden. Daarbij moet er kostbare loot gepakt worden en moet men die loot van het slagveld zien af te halen. 

Arc Raiders wordt een free-to-play third-person shooter waarin spelers met hun squad de mechanische Arc, die uit de ruimte komen, moeten tegenhouden. De studio wordt gerund door Patrick Söderlund, die voorheen bij Dice aan de Battlefield-reeks werkte. In 2018 vertrok Söderlund na vele jaren in dienst te zijn geweest in richtte hij de onafhankelijke studio in Stockholm op. 

De game moet uitkomen op pc (Steam en Epic Games Store), PlayStation 5 en Xbox Series X en S - een releasedatum is er nog niet. Deze zomer wordt er een gesloten alfatest gehouden - aanmelden kan op Steam.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou