Apple onthult nieuwe, maar peperdure vr-bril Vision Pro

Apple onthult nieuwe, maar peperdure vr-bril Vision Pro

Het mag wat kosten

Apple heeft zijn nieuwe vr-bril onthuld, de Vision Pro.

Tijdens de conferentie WWDC deed het bedrijf hun nieuwe headset uit de doeken. Het wordt een bril die zowel virtual reality (vr) als augmented reality (ar) aankan. Bij ar zien gebruikers de Apple-apps verschijnen met de echte wereld op de achtergrond.

Vision Pro is voorzien van vijf sensoren en twaalf camera’s, plus een batterij die twee uur meegaat. Er zitten twee 4K-schermen aan de binnenzijde (een voor elk oog) en aan de buitenzijde zit een scherm waarop je ogen worden geprojecteerd. Zo kunnen mensen in je omgeving zien of jij hén kunt zien, of dat je in vr zit.

Aan de binnenkant zitten een M2-chip en een nieuwe chip genaamd R1. Dit moet er volgens Apple voor zorgen dat ‘gaming verder ontwikkelt op Vision Pro’.

De bril kost 3499 dollar en lijkt vooralsnog vooral ingestoken te zijn op de zakelijke markt. De prijs ligt namelijk flink boven die van de concurrentie op het gebied van gaming, zoals de Quest van Meta of de PS VR2. Wel zou het interessant kunnen zijn voor gamers: de Vision Pro ondersteunt apps die op Unity draaien, dus ook games. Apple heeft bovendien onthuld dat deze gadget lanceert met meer dan 100 Apple Arcade-games erop, zoals NBA 2K 23.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Moet wel zeggen dat dit weer echt Apple is! geen standaard brilletje maar ook echt 1 die de rest bijna omver gooit. Prachtige integratie met alle software en ook daadwerkelijk voor heel veel inzetbaar en niet enkel gaming. Prijskaartje is heftig maar had ook wel zoiets verwacht.

0
test

Voor een headset die bijna 12 keer zoveel kost als de reeds bestaande oude Quest 2 of 9 keer zoveel als de Pico 4 of over enkele maanden 7 keer zoveel als de Quest 3 (en dat zijn dan de dollar prijzen vergeleken), dan mag die ook wel betere hardware aan boord hebben. Maar de software kant is niet echt bijzonder, gewoon weer meer gelikt als wat er al is, maargoed, Apple heeft dan ook al meer dan 7 jaar daar aan kunnen werken en af kunnen kijken bij hun concurrenten. De huidige headsets zijn in principe ook al voor hetzelfde inzetbaar.

0

Deze gebruiker is verwijderd

-1
test

Ik maak alvast een spaardoel aan

0
test

Inderdaad. Crowd funding heeft nog nooit nobelere doelen gekend! 😂

1

Aanbevolen voor jou